Most mi a valós helyzet a Magyarországról kivándorlással kapcsolatban? Sokan távoznak vagy ez normál szám és nincs semmi rendkívüli?
A szerző próbálja tisztázni a helyzetet. Valóban sok a sztereotípia, hogy sokan nem bírják a légkört vagy hogy konkrétan a hatalom miatt távoznak az országból. És mi igaz a visszatelepülőkről? Növekszik a számuk?
A szerző szerint más, tőlünk jobb gazdasági helyzetben lévő országok is szenvednek ettől a problémától.
"És mi igaz a visszatelepülőkről? Növekszik a számuk?"
A puszta szám félrevezető, mert nem csak a mennyiség, a minőség is számít
Ha a mosogatók, képzetlenek, akik kint sem boldolgultak hazajönnek, míg a képzett szakemberek, orvosok, mérnökök, stb. akikért kapkodnak kint is, kint maradnak, azzal nagyon rosszul járunk, mert lefölözik az ország értelmes rétegét.
Szóval a puszta számok nem mondanak semmit arról, hogy milyen képzettségű emberek térnek haza elsősorban, márpedig ez legalább annyira lényeges.
Ha hiszel a statisztikáknak, akkor Magyarországról arányaiban kevesebben mennek el, mint a többi kelet-EU országból, és összességében nettó bevándorlás többlet van a keletebbről érkezők miatt.
Ha nem hiszel a statisztikáknak, akkor úgyis azt gondolsz, amit a politikai nézeteid alapján gondolni akarsz.
Elég megnézni a népszámlásban eltűnt 500000 embert.
A Taj számokat és, hogy 1-1 szektor mennyire kűzd az emberhiánytól.
4es, végülis magyar szempontból, oly mindegy, hogy élve, vagy holtan mennek el az emberek az országból és nincs helyettük új ember.
A lényeg, hogy lassan, de biztosan halálbiztos a magyar politika.
A nagy "menekülés" előtt ki kellene próbálni, hogy milyen az élet Nyugaton, nehogy pofáraesés legyen a vége.
8as, én a nyugaton élek és járok haza, nem lesz neki pofáraesés, ha beszél nyelvet, de, sok esetben azt látom, hogy már nyelv sem feltétlen szükséges.
Ne féltsd őt, meglesz.
Okkal írtam amit írtam, látom milyen emberek jönnek ki, milyen elképzelésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!