Meddig fog még eszkalálódni a kivándorlás? Hirtelen most minden ismerősömnek mehetnékje van innen.
19#
Megragadtad a lényeget. Önbizalom és vagányság. Van egy gyerekkori barátom aki egyszerű szakmunkásként üzemvezető lett Németországban. Én csak egyszerű vendégmunkás voltam, de nem tartom jó dolognak azt a fajta elkényelmesedést amit a született németekkel kapcsolatban tapasztaltam. Kétkezi munkát illetően, amihez józan paraszti ész kell meg vannak halva. Mindenhol Kelet-európai vendégmunkások vittük a termelést. Nyavajognak, targoncáztak meg daruztak nekünk. A maguk szintjén ők is elégedetlenek. Ha orral szembe van letéve küszöb előtt a papucs, már mennek a boltba venni másikat. Kis túlzással persze.
Igen, csak aztán reggel fel kell kelni, nem lehet tovább álmodni.
Hogy egy ember házat vesz? :D :D
Szerinted ez a 10 millió hajléktalan országa?
Akkor csak a boltosok hajléktalanok, megnyugodtam.
Remélem tudod, hogy Nyugaton az ingatlanok is drágábbak :D
26: a német fizetésből is, tekintve, hogy egyre több német mondja, hogy olyan árak vannak ott, hogy nem nem tudnak saját ingatlant venni:
How soaring German property prices are out of reach for buyers - The Local
Külföldön nem is divat a saját ingatlan.
Sok ismerősödnek mehetnékje van? Nekem is amúgy, de nem megyek. Takarítónőnek már öreg vagyok, orvosi diplomám meg nincs.
2 féle munka van kint a magyaroknak:
1. Az alulfizetett rabszolgamunka, ami a kintieknek büdös.
2. A topmanager/orvos/mérnök, vagy olyan munkák, amire olyan képzettséget, tudást kérnek, ami nagyon kevés embernek van meg.
A magyar átlagember nem a 2-es kategóriába fog esni, megnyugtatlak.
Menjenek a fiatalok, lássanak világot, tanuljanak nyelvet, majd pár év múlva hazajönnek. 30 felett már nem életszínvonal a munkásszállón lakni 10 másik idegennel. Gyereket meg ott sem tudsz nevelni takarítói fizetésből.
Az a baj, hogy az orvosok is elmennek, és ők még kellenek is.
"van olyan is. meg van az is aki arufeltoltoi fizetesbol vesz maganak hazat. aki ugyes az ugyes"
Ezt még agymosásnak sem tudom nevezni, mert nincs amit ki lehetne mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!