A kormány mikor bővíti végre a CSOK-ot és a babavárót, hogy az ingatlanbefektetések is lépést tartsanak az inflációval?
Néhány éve még tolongtak, sőt licitáltak egy ingatlanért. Most meg nem azt érzem, hogy olyan könnyen el tudnám adni az ingatlan befektetésem. Sőt már lassan nekem kéne könyörögnöm a vevőknek, meg árengedményt adni. Hát azt leshetik.
Csak azért mert a kormány agyonnövelte az alapkamatot, így magasabbak lettek a törlesztők, meg csak mert nem bírnak sokan kaját venni a csórók, attól még az én ingatlanom nem ér semmivel se kevesebbet, egy fillérrel sem! Sőt tartania kellene a lépést az inflációval, mégsem teszi.
Orbán nem ezt ígérte az ingatlan befektetőknek, hanem hogy az ingatlanok ára mindig felfelé fog menni. Most meg sok eladón látom, hogy hónapról hónapra viszik lejjebb az árakat, szánalmas módon, csak hogy megvegye valaki.
Én rohadtul nem fogok beállni ebbe a sorba! Mikor lesz már újabb család támogató intézkedés?
"nem ér semmivel se kevesebbet, egy fillérrel sem!"
Pont annyit ér amennyit adnak érte. Ha valóban ingatlan befektető lennél ezt tudnod kellene.
"Sőt már lassan nekem kéne könyörögnöm a vevőknek, meg árengedményt adni. Hát azt leshetik."
Akkor így jártál. Ha neked többet ér az, hogy áll az ingatlanban a pénzed, és egyre veszít az értékéből, a te dolgod.
Semmi nem írja elő hogy az ingatlanok árának emelkednie kell. Azok (is) pont annyit érnek, amennyit az emberek hajlandóak kifizetni érte. Ha te olyan árat szabsz meg amin senki nem akarja megvenni, akkor te értékelted túl a saját ingatlanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!