Miért uszítják egymás ellen az embereket a szegények és elesettek kikényszerített megsegítésével?
Tudod ez azért van így, mert a kapitalizmusnak vannak vesztesei.
És róluk gondoskodnak azok akik a nyertesei.
A potyautasokat viszont sokkal hatékonyabban kellene szűrni
Kérdező, voltál te már valaha rászoruló, gondolkoztál valaha azon, hogy hogyan fogod kifizetni azokat a dolgokat, amiket vásárolsz valahol?
Munkanélkülieket nem tartják el, segélyt kapnak, de az teljes értékű élethez édeskevés. Rokkantak, hajléktalanok, betegek, "lecsúszott emberek" is segélyeket kapnak, de édeskevés, életben maradáshoz kell nekik.
Kíváncsi vagyok jártál-e már ilyen "lecsúszott ember"-féle otthonban. A villanyóra lekapcsolva, a gáz palackokból van (már ha van), teljesen szegényes kinézete van egy ilyen otthonnak, de ez az egy van csak neki. Előrelépni nem tud az életben, mert kenyeret kell keresnie/segélyből él úgy-ahogy, mert ezek a "normális állampolgárok" szeretik "okosba" megoldani a béreket, nem bejelentetten dolgoztatnak embereket kihasználva a helyzetüket.
Ha egy (igazi) hajléktalannak adsz pénzt, az a túlélésre fogja költeni azt, nem arra, hogy érintős telefont vegyen, talpra tudjon állni, mert nem tud, ételre kell neki, munkát meg nem adnak neki, mert elfogadhatatlan, nincs hol fürdenie, ápolnia magát.
Ha az éhbért is sajnálod a rászorulóktól, "lecsúszott emberektől", nagyon sajnálni tudom az embertársaidról alkotott értékrendedet.
5 - Amennyiben ezt így látod, állampolgári kötelességed feljelentést tenni ellenem. Csak el ne felejts térképet vinni, nehogy véletlen Ausztriában tegyél feljelentést :D
Bár szerinted a két ország azonos, de mindegy...
"nem is szeretem ha valaki a másikat jelentgeti, a múlt rendszerből nálunk ennek rossz kicsengése van."
Ellenben azzal, ha feltesz egy olyan kérdést, ami nem tetszik. Mert ekkor már azzal jössz, hogy bűncselekményt követ el az illető. Ennek ugye nagyon jó kicsengése van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!