Nem röhejes ez a vármegyézés?
De röhejes.
Viszont Viktorunk igencsak 60 éves és szerekkel tartják egyben a főnökei,hogy el tudja végezni a dolgát.
Lassan egy új korszak kezdődik.
Egyszerűen az idő tényező miatt,amit senki nem tud kijátszani.
Még ő se...
10.
Egy pár töri óráról hiányozhattál!
Szabolcs Szatmári vármegye története:
"Nevezetesebb közgyűlések voltak: 1317 aug. 1-én Szalacson, Dózsa nádor elnöklete alatt öt vármegye (Szabolcs, Szatmár, Szolnok, Zemplén és Bihar) tartott közgyűlést"
12es.
te meg hiányoztál nyelvtan óráról,mert vagy nemtudod,vagy félreértelmezed azt amit írtam,
valamit nagyon félre értettél.
én azt írtam,hogy a 20-dik század felénél szüntették meg a vármegye elnevezést a kommunisták. nem írtam sehol sem,hogy régen nemvoltak vármegyék😆
Szent István vezette be a vármegyéket,mint közigazgatási rendszert.
a kommunisták meg az elnevezést változtatták meg.
szóval maskor ajánlom jobban elolvasni valaki írását és értelmezni azt
Nem. Szerintem olyan, mintha egy Mátyás király mesében lennénk.
Téged miért zavar a vármegyézés?
Nagyjából a 16-17-sik században volt releváns ez az elnevezés, már az 1900-as évek felénél is bőven ósdi volt. Annak meg, hogy a kommunisták szüntették meg (nagyon helyesen) semmi jelentősége, senki nem keserű szájízzel mondta ki a megye elnevezést, hogy jajj, ez azokhoz a gonosz komcsikhoz köthető.
Teljesen jó volt a megye elnevezés, demagóg helyett a vármegyét használni.
Sajnos nem csak a fidesz. Ebben az összes nagyokos benne van.
Nagyon tetszik nekik.
Volt egyszer egy sztálinista értelmiség, ami eltörölte a vármegyét, az ispánokat elküldte Recskre csillét tolni. Lakótelepeket építettek, felemelték a nyomorultakat...
Holnapra megforgatjuk az egész Világot! – énekelték a II. világháború után
Aztán meghalt Sztálin, a nagyokosok pedig szép lassan visszaforgattak mindent annak rendes, Bús Ezer Éves menetébe.
Inkább nyomasztó.
Cseppet se nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!