Hamarosan valósággá válik Soros által felvázolt koncepció ? Kelet-európai katonákat nyugati fegyverekkel fognak harcba küldeni az oroszok ellen ?
Ahogy a napi hírekben olvashatjuk most ott tartunk hogy sok kelet-európai ország nyugati fegyvereket kap akár ingyen. Ha már lesz elegendő korszerű nyugati fegyver és lőszer a Nato keleti szárnyán akkor indulni fog a támadás ?
Mert a kelet-európai emberek élete kevésbé fontos a nyugati politikusoknak. Kisebb lesz a népszerűség csökkenés mint ha a saját fiaik halnának meg a fronton.
És megint nekem lett igazam már ezredszer. :D
Egy a kontextusból kiragadott, félremagyarázott mondatból írnak cikket, majd az adónkból agyonreklámozzák azt. De aki képes egy összetett szöveget elolvasni (nem mandiner :D ), az azért átlát a szitán és igaza van 12-esnek, hogy félre vannak tájékoztatva.
És 15-ösnek is igazat adok, hogy nem kellene az ilyen butaságokra reagálni. :D
17: Semmiben nem lett igazad, leégtél. Soros azt írta, amit, még a Soros sajtó sem tagadja, nincs szó semmiféle meghamisításról, vagy kiforgatásról. Köré hablatyoltak egy irgalmatlan hosszú unalmas mosdatást, de ez nem érdekes.
Gyengébbek kedvéért a lényeg még egyszer: (akkor még nem voltak NATO tagok az új kelet-európai demokráciák)
Mellesleg a kelet-európai emberállomány és a NATO technikai képességeinek kombinációja nagymértékben növelné a Partnerség katonai potenciálját, mivel csökkentené a NATO-országok számára a hullazsákok kockázatát, ami a legfőbb korlátja a cselekvési hajlandóságuknak.
A lenti idézet a georgesoros.com-ról való. Ez elég hiteles forrás ?
Abban is segítek hogy hogy a teljes bekezdést kimásoltam, hogy eredeti környezetében eredeti nyelven legyen a gondolatmenet nem kiollózva félrefordítva félremagyarázva.
Igaz hogy soros a "manpower from Eastern Europe" és a "risk of body bags for NATO countries" kifejezést használja 1993-ban, de én ezt továbbra sem tudom másképp értelmezni mint ahogy a kérdésben leírtam.
There is only one deficiency in this design: it leaves Japan out of account. Japan should be asked to join NATO. Then we would have the beginnings of an architecture for a new world order. It is based on the United States as the remaining superpower and on open society as the organizing principle. It consists of a series of alliances, the most important of which is NATO and, through NATO, the Partnership for Peace which girds the Northern Hemisphere. The United States would not be called upon to act as the policeman of the world. When it acts, it would act in conjunction with others. Incidentally, the combination of manpower from Eastern Europe with the technical capabilities of NATO would greatly enhance the military potential of the Partnership because it would reduce the risk of body bags for NATO countries, which is the main constraint on their willingness to act. This is a viable alternative to the looming world disorder.
"Tehát a milliárdos nem azt írja, hogy a nyugati országok csak fegyvert adnának a kelet-európaiak kezébe, hogy megvívassák velük a háborúikat, hanem azt, hogy egy minél több országra kiterjesztett Békepartnerség, mögötte a NATO által biztosított katonai arzenállal megfelelő eszköz lenne az esetleges fegyveres konfliktusok elkerülésére."
És itt a kulcsszó az ELKERÜLÉS! Az elrettentés és az elkerülés csökkenteni a hullazsákok számát!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!