Ilyen az a kormàny amely senkit sem hagy az ùtszèlèn?
Hát ha a nagycsaládosok nem fizetnek SZJA-t, akkor az olyan hogy vagy ~50%-al emelik a bérük. Ez hatalmas ösztönzés gondolj bele!
A bölcsödei ellátás kapcsán. Ez a kormány az, aki bevezette az ingyenes étkeztetést, ingyenek tankönyveket.
"de a Belügyminisztérium a Kúriához fordult, ahol a napokban kimondták: az államtól nem lehet kikényszeríteni a segítséget, még akkor sem, ha törvényben meghatározott feladatát mulasztja el."
Magyarán a Kúria kimondta, hogy a kormányra nem érvényesek a saját maga által hozott törvények?
"ha a nagycsaládosok nem fizetnek SZJA-t, akkor az olyan hogy vagy ~50%-al emelik a bérük"
Az SZJA 15%.
"Ez hatalmas ösztönzés gondolj bele!"
Fú, te... Ne pénzzel ösztönözzük már a gyerekvállalást, mert az csak a rövid távon gondolkodó embereknek működik. Én akkor vállalok szívesebben gyereket, ha bízom abban, hogy a jövőjük és az én jövőm is stabil. Jelenleg a kormányunk 6 hét alatt, az adózási év közepén képes egy teljes vállalkozási adóformát nullára elkaszálni. Emiatt én pl baromira nem érzem magam jogi értelemben biztonságban.
"A bölcsödei ellátás kapcsán. Ez a kormány az, aki bevezette az ingyenes étkeztetést, ingyenek tankönyveket."
A bölcsődei ellátás kapcsán a bölcsődei ellátásról beszéljünk - nem egy ismerősöm 20 km-rel arrébb hordja a gyerekét bülcsődébe, mert nincs férőhely a közelében. Ezen nem segít az ingyen tankönyv - bár amúgy valóban szuper, hogy nem kell érte fizetni.
Amúgy a bölcsőde is csak egy példa, amiről szó van, hogy fogy a pedagógus, romlik az oktatás, és a kormányunk erre még rátesz egy lapáttal azzal, hogy politikai ügyet csinál belőle, és az ellenzéki hergelésnek állítja be a pedagógus sztrájkot.
Kár, hogy a fogyó népességen semmit sem segít a családosok kedvezménye.
Az egészségügy haldoklik, a szociális ellátórendszer már halott, orvosok alig vannak, tanárok már nincsenek... van még valami, ami működik ebben az országban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!