Mit gondoltok a Mi Hazánk javaslatáról, hogy legyen alkotmányos jog a készpénz használata?
XD
Mert meg van tiltva? :D
Ezek a barmok szerintem azt se tudjàk mi az alkotmàny lènyege.
"Erre reagált a Mi Hazánk."
A szokásos határozott, kérlelhetetlen stílusában. Szóval miért is nem valódi ellenzéki párt, nem értem?
#2 évente sok-sok milliárdba kerül a készpénz cseréje, az egész készpénz infrastruktúra fenntartása meg még annál is sokkal többe. A fekete gazdaság is előszeretettel kedveli a készpénzt.
Ergo közérdek lenne a készpénz minél nagyobb visszaszorítása. Ez ellen csak pénzügyi és digitális analfabéták, és olyanok ágálnak, akiknek vaj van a fülük mögött.
"A szokásos határozott, kérlelhetetlen stílusában."
Nem tudom milyen stílusban, de igazából nem is annyira érdekel. És nem is azt írtam, hogy egyetértek velük. Csak arra reagáltam, hogy van amúgy előzménye is a felszólalásnak.
Támogatom. Ha egyszer a készpénz eltűnik - márpedig ez a hatalom célja -, akkor a bankok irdatlan módon meg fogják sarcolni a bankszámlákat és az azokon tárolt pénzt. Amíg van készpénz, addig ezt nem tehetik meg, mert mindenki rohanna kivenni a pénzét.
Az már csak hab a tortán, hogy a bankkártyahasználat alapján bárkiről meg tudja mondani a nagy testvér, hogy mikor hol járt és mit vásárolt. Lehet mondani, hogy nincs emiatt félnivalód, de elég, ha valamiben nem értesz egyet a hatalommal, és máris a rendszer ellenségévé válhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!