Mi lehet az oka, hogy nálunk ilyen brutálisan magas az infláció?
Általában 2 magyarázatot adnak.
1, nálunk magas, de a németek már éheznek.
2 nem tudom miért de Orbán tehet mindenről.
Értelmes és valódi magyarázatot még nem kaptam a kérdésemre.
"2 [...] Orbán tehet mindenről.
Értelmes és valódi magyarázatot még nem kaptam a kérdésemre."
A kettes a valódi magyarázat.
A kormány az elmúlt 12 évben olyan elhibázott kormányzást hozott össze, aminek ez a következménye.
Itt nem arról van szó, amit sokan eladtak, hogy pl. gázfüggőség, mivel jelenleg már lement a gáz ára, ahogy a háború sem volt ekkora gond.
Itt tényleg a kormány imkompetenciájáról van szó, amit nem lehet egy mondatban összefoglalni, mert 10 éve is idióta döntést hoztak, csak akkor még jöttek az EU-s pénzek.
"A multik pofátlanul kartelleznek és növelik az árréseket, mert nálunk bármit megtehetnek büntetlenül."
A kormány meg pofátlanul megteheti hogy a kereskedő kárára szabja az árakat és törvényben kötelezi hogy negatív árréssel árulja azokat. Nyilván nem fogja annyiba hagyni.
Önmagában az nem jelentene semmit. Nármitn kivetsz egy adót, akkor az egyszer emel és annyi. Ennek ellenére nálunk jó ideje szépen lassan kúsztak fel az árak már a háború előtt félévvel is.
Nyilván hozzátesz, de nem csak erről van szó.
Több oka is van:
- Rossz gazdaságpolitika
- Választásokkori felőtlen, fedezetlen pénzszórás
- Covid ürügyén fedezetlenül kiszórt pénzek
- Jegybank és kormány ellentéte
- Kapzsi üzletláncok
- Mérhetetlen korrupció
- Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!