Akiknek a homoszexualitás elfogadása mellett az az érvük, hogy két felnőtt ember kölcsönös beleegyezéssel azt csinál egymással amit akar, ugyanilyen alapon miért nem fogadják el a testvérek közötti szexuális kapcsolatot?
Van még sok másik nő/férfi, akivel párkapcsolatban élhetne, az igaz, de ő valamiért a testvérét választotta, és őt szereti. Ha abba bele akarsz szólni, hogy miért a testvérével, ugyanilyen alapon beleszólhatnál bárki kapcsolatába, hogy miért pont a számodra unszimpatikus személlyel kavar.
Abból, hogy már írtam ki hasonló kérdést. Ott a kommentszekcióban megkaptam, hogy biztos anyám és apám testvérek, hogy ilyet kérdezek, undorító, hogy össze akarom mosni a homoszexualitást a testvérek közötti szexszel, beteg vagyok, ha nem érzem a különbséget, stb.
Nagyon nagy volt az egyetértés azt illetően, hogy az a homoszexualitás elfogadható, a testvérszex pedig nem.
Meg is lepett, hogy ennél a kérdésnél nincs őrjöngés, és mindenki normális hangnemben volt képes írni.
A kérdést azoknak kellene feltenni, akik az egyiket elfogadják, a másikat nem.
Lényegében szerintem mindkettő (a homoszexualitás és a testvérszex is) magánügy, természetesen amíg nem ártanak vele másoknak.
Először is, utálom ezt a kifejezést, hogy "elfogadni" vagy "nem elfogadni" két ember kapcsolatát. Ezt főleg két azonos nemű kapcsolatára használják, de igazán kikophatna ez a nyelvből akkor is mikor a melegekre gondolnak, mivel a melegek (meg úgy általában senki) nem tartoznak kötelességgel senkinek azzal kapcsolatban, hogy kivel élnek együtt. Meg amúgy egyáltalán egy harmadik fél, hogyan tudja ezt elfogadni vagy nem elfogadni, hogy x és y ember kapcsolatban vannak egymással? Ha két felnőtt ember szerelmes egymásba akkor együtt lesznek és pont, és ahhoz nem kell mások engedélye vagy jóváhagyása, ez tény. Szóval én elfogadni vagy nem elfogadni a homoszexuálisok vagy két testvér közötti kapcsolatot nem tudom, mert nincs hatalmam felettük, sem beleszólásom. De igazából nem is nagyon érdekel, hogy ki kivel van együtt. Csak tudomásul venni tudom ezt vagy hőbörögni (amit a homofóbok szoktak két azonos nemű esetében pl). Ez utóbbit viszont kellő intelligenciával rendelkező ember nem fogja megtenni.
Az viszont, hogy én magamban mit gondolok vagy, hogy meg tudom-e érteni őket, az teljesen más kérdés. Ha egy azonos nemű párról hallok valahol akkor meg sem rezzen a szempillám. Hogy miért nem? Mert aki meleg vagy leszbikus, abba bele van kódolva belülről, hogy ő a saját neméhez vonzódik. Így nyilvánvaló, hogy az az egyetlen út számára a boldogsághoz ha egy vele azonos neművel él együtt. Nyilván hazudhat magának meg a külvilágnak arról, hogy látszat hetero életet él de legbelül sosem fogja boldognak érezni. Én sem tennék olyat amitől az életem hátralévő részét tönkretenném (mert összeházasodni valakivel akivel nem is akarsz a társadalom vagy a család nyomására és évtizedeket rápocsékolni úgy, hogy nem is akarsz vele lenni szerintem megfelel a saját életünk tönkretételének). Valamint én, a Z generáció tagjaként már más felfogással rendelkezem a melegség téma iránt, elég ilyenről hallottam már ahhoz, hogy megszokjam ( gondolok itt pl sok filmre vagy sorozatra is akár), meg tudom, hogy egy ember személyiségét nem a szexuális orientáció befolyásolja.
Ellenben két testvér kapcsolatát azért tartanám furának, mert az emberbe szerintem bele van kódolva ez, hogy akivel együtt felnövünk azt nem kívánjuk meg. Ezért nem kezdünk vonzódni a szüleinkhez sem mikor kamaszodunk, és ezért nem gerjedünk a testvérünkre sem. Én pl. még a legjobb barátomra sem, akivel a gyerekkoromat együtt töltöttem. Egyébként én ilyennel kapcsolattal a való életben még nem is találkoztam.
Plusz a saját testvérünkhöz való vonzódás nem egy szexuális orientáció, ellentétben a homoszexualitással, azaz az ilyen embert semmi nem akadályozza meg abban, hogy egy nem-rokonhoz vonzódjon. Tudtommal nincs olyan parafília vagy fétis aminek hatására valaki csak a saját rokonához vonzódik, ilyen egyszerűen nem létezik. Ez a fő oka annak, hogy a vérfertőző kapcsolatokat kevésbé tudom megérteni, mint a homoszexuálisokat. Mivel aki heteroszexuális az tud magának választani 4 milliárd (!!!) ellenkező nemű emberből, persze, hogy felhúzom arra a szemöldökömet ha rájövök hogy neki abból pont a testvére kellett. Ellenben egy meleg/leszbikus kapcsolatra nem tudok máshogy reagálni, csak vállat vonni, mivel megértem, hogy ők szexuális értelemben máshogy látják a világot mint egy hetero ember, más idomokat tartanak vonzónak stb. itt igazából csupán más ízlésről van szó amin nincs mit vitázni. Két testvér esetében, meg nem egyszerűen ízlésről beszélünk (mert mint ahogy előbb is említettem, senki nem lát szexuálisan vonzóbbnak valakit attól, hogy vérrokon), hanem ott szerintem valami a nevelésükkel ment félre a szülők részéről, vagy a környezet ahol felnőttek nem volt "szokásos". Emiatt kicsit félnék is az ilyen embertől, hogy mi van ha a személyiségük torz egy kicsit..
De ez még mindig nem azt jelenti, hogy utálnám azokat akik vérfertőző kapcsolatba lépnek (bár ha gyereket csinálnak akkor felelőtlennek tartom őket), főleg nem kívánnám a halálukat, ellentétben sok homofóbbal akik a melegeket szapulják. Ha ilyen párral találkoznék tudomásul venném, csak nem tudnám átérezni annyira a helyzetüket, ilyen egyszerű.
De két felnőtt ember tényleg azt csinál amit akar, semmilyen törvény nem tiltja sem a családon belüli, sem a házasságon kívüli, sem az azonos neműek szexuális kapcsolatát.
Csak összeházasodni nem tudnak legálisan...
Köszönöm a hosszú, és tartalmas választ. Holnap reagálok rá, már késő van.
De igen, törvény tiltja a családon belüli szexuálos kapcsolatot.
"Btk. 199. § (1) Aki egyenesági rokonával szexuális cselekményt végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki testvérével közösül, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
" Az, hogy én kivel szexelek, kizárólag az én döntésem"
Nem. Normális esetben a szex az két ember döntése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!