Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A dollárbaloldal és szavazói...

A dollárbaloldal és szavazói számára milyen érzés Magyarországon élni úgy, hogy a tavalyi szavazás alkalmával egyértelműen kiderült, az emberek többségének szemében már csak másodrendű polgárok lehetnek?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 8. 16:05
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
42%

"Látod épp ez az, hogy csak a saját érdekeiket nézik, nem a népét. Egy jó kormány ezt veszi figyelembe és nem csupán a saját politikai hasznát."

Nem mondtam olyat, hogy CSAK a saját érdekeiket nézik. De a politikusok számára nem elhanyagolható a saját népszerűségük megőrzése.

"Vicces vagy."

Miért is? Talán nem mondtam igazat? Tudnál sorolni felújított óvodákat, iskolákat, kórházakat anélkül, hogy az interneten rákeresnél?

Lefogadom hogy nem sokat, de arról biztosan hallottál, hogy valamelyik kórház valamelyik WC-jében nem volt retyópapír, vagy valamelyik iskolában nem volt példa (mindkettő eset hanyagság miatti dolog).

Valamint azt sem hallottam, hogy azt a 8 milliárdot mire lehetne költeni?

"Megint csak azzal jössz, hogy ők mivel nyernek többet. De legalább ezt te is elismered, hogy csak magukkal törődnek."

Ismét: nem írtam, hogy CSAK magukkal, de nem elhanyagolható. Olyan politikus nincs, akit nem érdekel a saját népszerűsége.

2023. ápr. 10. 19:40
 52/52 anonim ***** válasza:
92%

#51: "Nem mondtam olyat, hogy CSAK a saját érdekeiket nézik. De a politikusok számára nem elhanyagolható a saját népszerűségük megőrzése."

Ezt nem vitatom, de a cselekedeteikből nekem az jön le, hogy ez az elsődleges szempontjuk, a nép érdekeit ennek rendelik alá. Lehet így is, de én ezzel nem fogok egyetérteni.

"Lefogadom hogy nem sokat, de arról biztosan hallottál, hogy valamelyik kórház valamelyik WC-jében nem volt retyópapír, vagy valamelyik iskolában nem volt példa (mindkettő eset hanyagság miatti dolog)."

Nem kell mindenből országos ügyet csinálni. Egy iskolát sem azért kell felújítani, hogy az egész ország tudjon róla, hanem hogy az adott iskola diákjainak és a tanároknak, akik ott tanítanak, jobb legyen. Aztán majd ha kampányidőszak lesz, akkor ezzel nyugodtan lehet országosan is kampányolni. Számomra sokkal szimpatikusabb lenne, mint mindig mások szapulását hallgatni.

"Valamint azt sem hallottam, hogy azt a 8 milliárdot mire lehetne költeni?"

Például ezekre a felújításokra, amiket te említettél.

"Ismét: nem írtam, hogy CSAK magukkal, de nem elhanyagolható. Olyan politikus nincs, akit nem érdekel a saját népszerűsége."

Nyilván, de erre írtam, hogy ne ez legyen azért az elsődleges. Illetve jobban értékelném, ha a teljesítményük alapján próbálnának népszerűek lenni, nem pedig a felelősség áthárításával.

2023. ápr. 10. 19:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!