Hol van itt szegénység, amikor ma is tömött sorok voltak még a reál boltban is? Ilyenkor miért nem veszi fel valaki kamerával és adja le?
Az ellenzék telitorokkal terjeszti, hogy Magyarországon egyre nagyobb a szegénység, sőt a legtöbb ember nélkülözésben él és stb. stb.
Nos, akkor hogy lehet hogy pl. most is tömött sorok vannak a reál boltban is? Jó tudom, hogy egy 4 napos ünnepen ma van egyedül nyitva a bolt, de nem csak kenyeret, hanem túróruditól kezdve minden ilyen, amúgy nélkülözhető drága élelmiszereket is láttam a kosarakban.
Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hol van itt a szegénység? Aki szegény, az ne vegyen túrórudit meg ilyeneket. Ilyenkor fel kéne venni kamerával, és leadni az ellenzéki csatornákon, hogy: Ilyen a magyar szegénység!
Mit gondoltok?
Mert Gyurcsány idejébeni den jobb volt. Noha nem éltem még akkor, de hallottam liberális megmondó emberektől, hogy akkor a legszegényebbeknek is átlag két autója volt, és nálunk volt a legtöbb Porsche és Ferrari az egész világon, és az egészségügy is kenterbe verte a norvég szintet is.
Ehhez képest ami most az az egy putri.
Hol van itt jólét, amikor ma is rengeteg hajléktalant meg koldust láttam az aluljárókban is?
Ilyenkor miért nem veszi fel valaki kamerával és adja le?
A lakájmédia telitorokkal terjeszti, hogy itt micsoda jólét van, meg dübörög a gazdaság stb stb.
A szegénység az a kapualjakban ülő csöveseknél, meg a borsodi falvakban van.
A magyar ember mindig is szerette kínját élvezeti cikkekkel, zabálással, piálással enyhíteni. Egyébként most főleg a gyereknek vesznek édességet, és igen, ma van csak nyitva a bót, a magyarok még a bóti cikkeket se tudják raktározni, minden nap menniük kell, mert ennyi előrelátásra se képesek.
Azt gondolom, hogy te is beleesel abba a csapdába, amibe nagyon sokan, hogy egy kicsi részből próbálsz meg az egészre vonatkozó következtetést levonni. Azt gondolod, hogy ha sokan vannak a boltban és sok terméket vásárolnak, akkor sok a gazdag, és kevés a szegény.
Tudod, ez pont olyan, mint ha kimennék az utcára, és azt mondanám, hogy nem is léteznek négerek meg ázsiaiak, mert épp egyet sem látok az utcán.
De hiszen mit keresnének négerek meg ázsiaiak tömegével Magyarországon?
A válasz ugyan ez a boltokra is. Mit keresnének ott a szegények?
Én a statisztikáknak jobban hiszek, és a statisztikák azt mondják, hogy 1 millió 200 ezer ember él a szegénységi küszöb alatt, ami elég sok. És azt is tudjuk, hogy a nettó medián átlagbér 290 ezer forint, tehát a dolgozó lakosság fele ennél kevesebből él (és egyébként kétmilliónál is többen élnek havi 101 ezer forintból, vagy annál kevesebből).
Leakadhatnál már a bizonyítási kényszeres fétisről, kérdező!
Csak az utóbbi néhány napban vagy ötször lapátoltad be ugyanilyen tartalommal a semmit!
A kérdező keményen tolja a kormánypárti propagandát. Remélem megkapja érte a krumplit.
Gondolom az az egszerű dolog, hogy nem ugyanazok vásárolnak, mint akik szegények, elkerülte a figyelmét.
Aljas dolognak érzem ezt a kérdezői pökhendi megközelitést. Aljas és mocskos dolognak. Mert azt sugallja, nincs itt semmi baj. Van egy csomó tobzódó polgár, tehát a maradékról, a valóban nélkülöző szerencsétlenekről nem kell tudomást venni.
De tudod, épp ilyen a fidesz-propaganda. És az egybites fideszbirka kajálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!