Ha valóban csak Orbán és Gyurcsány között megy a harc, csak közülük lehet valójában választani, akkor miért nem nyer már választást Gyurcsány?
Manapság már sok Fideszes is belátja, hogy milyen magas a korrupció, milyen szar (és egyre szarabb) az életszínvonal Mo.-n meg hogy Orbán milyen fos politikus aki nem Magyarországot, hanem csak a saját oligarcha rendszerét és annak érdekeit szolgálja. Viszont mégis rá szavaznak, csak azért, mert Gyurcsány is szar. És már csak megszokásból vagy dacból is a Fidesz. Még akkor is ha már tényleg sok Fideszes is azt gondolja, hogy valamivel jobb lenne ha Gyurcsány lenne, még ha nem is sokkal, de Gyurcsány jobb volt ennél ami most van.
Szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy Orbán is és Gyurcsány is szar politikus alapvetően. De hogyha egyszer józan paraszt ésszel be tudjuk látni, hogy nincs más reális választási lehetőségünk, akkor miért nem választjuk a kevésbé szart, azaz Gyurcsányt? Csak azért mert bukott politikus? Orbán is az... ő is hogy megbukott már kétszer is 2002, 2006-ban. A 2006-os választási vitán köpni nyelni nem tudott Feri ellen, mert nem volt mivel érvelnie... az első Orbán kormány szarabb vót már akkor is mint a szocik.
Nem vagyok fideszes párti, de szerintem egyik kutya másik eb. Gyurcsány is korrupt, lop, csal, hazudik mint Orbán. Ha ők lennének hatalmon ugyanolyan pocsék lenne, vagy rosszabb. Szerintem ha lenne egy értelmes politikus, egy új arc, aki ráadásul józanul gondolkodik, szimpatikus az embereknek, annak lehetne esélye legyőzni Orbánt. Gyurcsány sosem fogja. Vele úgy vannak az emberek, hogy akkor inkább maradjon az 1-es számú szar mint ő- Voltaképpen a DK-nak nincs semmi elfogadható politikája. Csak annyi hogy sárba tiporja Orbán kormányt, akár a magyar nép hátrányára is.
Nem értek egyet Orbánnal (nem rá szavaztam),de azért én napi szinten nem azt látom, hogy milyen szarban va az ország. Tele a pláza, mindenki felújít, építkezik, Utazgatnak, dugók mindenütt annyi autó van etc... Drágasság meg mindenütt ott van. Az igazság az, hogyha egy új politikus lenne aki szuper lenne, minden faja, az se lenne sok embernek jó. Eddig még mindig nagy ívben van támogatottsága a fidesznek.
„Nem értek egyet Orbánnal (nem rá szavaztam),de azért én napi szinten nem azt látom, hogy milyen szarban va az ország. Tele a pláza, mindenki felújít, építkezik, Utazgatnak, dugók mindenütt annyi autó van etc...”
Tipikus szemellenzős érvelés... A lakosságnak kb. hány százaléka jár plázákba? És hány újít fel? Nagyon max. a 10%-uk. Szóval te abból a 10%-ból le tudtad szűrni, hogy jólét van...
A másik dolog, hogy nyilván attól is függ, hogy milyen a te személyes környezeted; Budapesten és környékén hamarabb láthatod, hogy „mindenki felújít”, míg mondjuk kicsit keletebbre azt látod, hogy több olyan ház van, amiről válik a vakolat, mert vagy 10 éve biztos nem nyúltak hozzá.
Annyira nagy a jólét, hogy télire TŰZIFÁRA nem volt egy rakás embernek pénze, ami mondható létszükségletnek, és ÉVENTE EGYSZER kell csak rá beruházni.
Mind a ketten jó politikusok. Orbánnak néha néha még jó húzása is voltak, amivel lehet kampányolni, és a vizet prédikálás de bor ivás is nagyon jól működik, mert elhiszik neki amit mond, aztán majd tesz valamit.
Gyurcsány amihez hozzáért az szarrá vált, 2006 óta ő a legutáltabb politikus minden évben, és mi van ma? 2026-ban valószínűleg övé lesz a legnagyobb ellenzéki párt. Ha kormányozni nem is tud, de van karizma, megkerülhetetlen személy maradt, és ehhez kell tehetség.
Konkrétan a kérdésre válaszolva, ha valami egyáltalán nem működik, majd lecseréled, de az sem jó annyira, akkor azt nincs értelme visszacserélni a régi tuti szarra. Ráadásul a régi rosszhoz nagyon komoly negatív emlékek fűződnek, ez igazából ez pecsételi meg a sorsát.
4-nek
Azok akik ma mályszegénységben élnek azok 20-30 évvel ezelőtt is mélyszegénységben éltek, és azok Gyurcsány kormánya alatt is mélyszegénységben éltek.
Budapesten dolgozom, de Heves vármegyében élek. Vidéken is látom amit látok. A legtöbb ember aki dolgozik, és betudja osztani a pénzét annak telik tűzelőfára is. Vidéken élő nyugdíjasok közül sokan előre gondolkodnak. Előre megveszik a fát télire. Jó magam is nyáron vettem több mázsát.
Nem szemellenzőség azt látni, hogy az emberek nagy része jól elvan.
4-nek
Még valamit.
Sokszor olvasom álláshirdetésnél, hogy
" ennyi pénzért fel sem kelek."
Vagy
" Micsoda? Gyári betanított munkára havi netto 300 ezret adnak?? Ahol csak a 8 általános végzettség az elvárás? Menjen az akinek 2 anyja van"
Ilyen hozzáállással ne panaszkodjon aki ezt írja, de nics pénze tűzifára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!