Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem csökkenti a kormány...

Miért nem csökkenti a kormány az energiaárakat, amikor a tőzsdén már hónapok óta esik az ára (olcsóbb)?

Figyelt kérdés
[link]

2023. ápr. 6. 22:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Ezt tényleg meg kell kérdezni ? :D

Pedig annyira egyértelmű, így sokkal többet keresnek az ÁFA-n és a jövedéki adókon, ennyire egyszerű.

2023. ápr. 7. 02:24
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
@12 A hülye magyar meg fizet mint a katonatiszt, és egy jó nagy részük meg még örül is ennek.
2023. ápr. 7. 02:33
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
Hámmer nálunk erre rá tudja fogni Viktorta, hogy a Sorosista brüsszeli szankciók a hibásak, belekeveri azért még hozzá Gyúúúúrcsánt is.
2023. ápr. 7. 06:32
 14/17 anonim ***** válasza:
18%
Mert ezt még drágán vették. A következő feltöltési ciklusra is fel fog menni az ár.
2023. ápr. 7. 12:34
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Más pénzét könnyű szarul elkölteni.
2023. ápr. 7. 12:50
 16/17 anonim ***** válasza:
18%

Ami az eddigi értelmetlen fröcsögést illeti, a lakossági ár mindig is hatósági ár volt, nem is tudom, valaki hogy gondolja azt, hogy jó lenne neki, ha havonta más- és más összeget fizetne ugyanannyi energiáért, ahogy a piac agonizál.

S noha Fideszbarát sem vagyok (minden kormány ostoba, álszent és gonosz patkányok gyülekezete, amióta az eszemet tudom, az meg kb a kubai rakétaválság óta van, akkor voltam ötödikes, arra már emlékszem), az aztán pláne értelmetlen, utólag egy utólagos másik helyzethez képest értékelni. Jahogy épp a lengyelek most? :D :D Azt kell nézni, az üzletkötés előtti helyzetben mi volt a lehetőség.

1990-ben a közel-keleten háború lett, a Szovjetunió meg éppen kissé összeomlott, Magyarország kénytelen volt drágán venni benzint/olajat, és ezt nyilván áthárította a társadalomra. A taxisblokád egyik hangadója is nyilatkozta a tévében nagyképűen, hogy majd én veszek nektek benzint olcsóbban (buta volt, mint ti :D ). Csak ez egy ország ellátásában nem így működik, hogy nem kötöm le időben a lehetőségeket.

2023. ápr. 7. 22:44
 17/17 anonim ***** válasza:
42%

Lehet, hogy arra számítanak, úgy is visszamennek majd a világpiaci árak a magasabb szintre.

Ami ennél valószínűbb, hogy spórolni akar az állam, mert szűkös a kassza. A rezsicsökkentés sokba kerül a költségvetésnek. Ha azt nem (csak) az állam fizeti, hanem az átlagnál többet fogyasztók is jelentősen hozzájárulnak nagy összegű befizetésekkel, akkor az nekik jó. Viszont a sokat fogyasztónak hátrány lehet, joggal merül fel, hogy miért ő finanszírozza mások olcsó rezsijét. De itt is lehet csavar. Ha valakinek ez nagyon fáj, sokat fogyaszt, akkor kiléphet az egyetemes, lakossági tarifából és válthat szabad piaci árakra is.

2023. ápr. 7. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!