Ezt a vármegyét van aki komolyan veszi?
Én komolyan veszem, mert ez a hivatalos megnevezés, ami ráadásul több száz éves hagyománnyal rendelkezik, csak a komcsik megszüntették. A legtöbb "nagymagyarkodást" nem szeretem, de a komcsik által "a múltat végképp eltörölni" jegyében megváltoztatott dolgokat sem.
De attól, hogy komolyan veszem, még nem mindig így használom, hanem felváltva a megye szóval. Ez régen is így volt szokás, még hivatalos dokumentumokban is vegyesen fordult elő.
Lassan a jobbágy nevet is meg kell szokni sokaknak.....annak is szép hagyománya van.
Az megvan ugye, hogy most fogják egymást állami kastelyokkal megajándékozni a fideszesek? ....de a törvény azért szigorú, valószínűleg benne lesz hogy 2-3 évig nem adhatják el.
13.
Az szerintem nem lesz gond! Itt többen jobbágyként viselkednek aki ezt komolyan veszi főleg
Ennek az egésznek a "feudalizmusba tartunk" az üzenete számomra.
Azt mondja, hogy vissza kell állítani azt az időt, amikor még földesurak és nemesek katonái a várak köré szervezték a hatalmat.
Ma már ezek a várok többségében romok...de ugye a stadionok után már semmin sem lepődnénk meg.
Az egész rossz, büdös, dohos, szomorú, és tolvajszagú.
17: látom neked sincs meg, hogy ez egy bőven a feudalizmus után, a XX. században is használt kifejezés.
Véleményed lehet róla, hogy tetszik vagy sem, de nagyon sokan el vagytok tévedve, hogy már lovagokat, hóhérokat, meg földesurakat képzeltek.
Szerintem neked nem áll össze, hogy azért lettek vármegyék sok száz éve, mert várak köré szerveződtek a hatalmi központok, kvázi rablólovagok uralkodtak az országon.
Most a stadionmegye lenne a jó kifejezés, de biztos érted miért gáz ez az egész, csak gondolom onnan kapod a fizetésed, és nem buta vagy, csak gerinctelen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!