Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen fizetéssel lennél...

Milyen fizetéssel lennél elégedett?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 3. 17:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%

"Mivel az árak az unióban közel egyformák így csak is a fizetés az ami sok mindent eldönt."

Közel sem, a határon élők átjárnak vásárolni mert rekord benzinárral is megéri.

27% áfa! ha ugyan annyi lenne se lenne ugyan annyi, a giga áfa amivel a kormány a polgárokat sarcolja. 100 000 elköltött forintból 27000 a fideszé. és ha nem 27% lenne az áfa te csak 73 000 et fizetnél.

2023. ápr. 3. 19:13
 12/26 D-Mano ***** válasza:
79%

Először is, hagyjuk már a bruttóban való számolást, nettóval számolni sokkal praktikusabb.

-Egy viszonylag normális(!) lakás bérlése rezsivel, mindennel együtt minimum 200.000 ft. (Budapesten. S mivel budapesti vagyok, hadd maradjak már a szülővárosomban...)

-Étkezésre szerintem napi 2.000 ft maximum szűkösen elég, de számoljunk annyival 30×2000= 60.000 ft.

-BKV, telefon, internet: 22.000 ft.

-Tisztálkodás, mosás, takarítás: mondjuk legyen 5.000 ft.

És most tartunk nettó 289.000 ft-nál. -Ekkor még csak a legolcsóbb kajákat ette valaki (Ami önmagában életminőségi problémákat okoz, mivel tartósan nem azt eszi, amit szeretne, hanem, amire pénze van. Egészségügyileg is kifogásolható, és max. 10-20 év múlva egészségügyi többletkiadásokat és további életminőségromlást [egészségügyi panaszoktól szenvedni] okoz.)

-Ruhát sem vett magának.

-Szórakozásra sem költött.

-0,00 Ft megtakarítása van.

-És végül: mindez úgy, hogy nincs egy gyereke sem, akit el kellene tartania.

Ezért szoktam mondani, hogy ma Magyarországon (de legalábbis Budapesten mindenképp) NETTÓ 300.000 ft alatt nem fizetésről beszélünk, hanem egy rossz viccről. (És nagyon sokan ekkora összeg alatt keresnek sajnos 😕 )

Egyedülállóként én azt mondanám, hogy NETTÓ minimum 330.000 ft kellene ahhoz, hogy talán minimálisan elégedett legyek.

Ha lennének gyerekeim, azt nehéz megbecsülnöm, de havi nettó 360.000 alatt nem tudom elképzelni a minimális elégedettséget (ekkor is feltéve, hogy 2 keresős a család és ezen felül jönnek még az adókedvezmények, családi pótlék stb.)

Megjegyzések (szövegértési problémákkal küszködőknek, mert mindig akad 1-2 belőlük):

-Sokan ezeknél az összegeknél kevesebbet keresnek (pl. én is), és tudom, megoldható így is az élet, a legtöbben meg is oldják. (Én pl. úgy, hogy 2 másik emberrel élek egy albérletben.) De a kérdező nem azt kérdezte, hogy mennyiből megoldható az élet, hanem azt, hogy mennyivel lennénk elégedettek.

-Amiket írtam összegek, azok számomra a minimum. Inkább úgy értettem, hogy azok alatt az összegek alatt semmiképpen nem tudok elégedett lenni egy fizetéssel, nem pedig úgy, hogy azokkal már elégedett lennék.

-Vidéken olcsóbban is ki lehet jönni, mert olcsóbbak a lakások (kisebb hiteltörlesztő részlet), alacsonyabb albérletárak stb. Bár ott meg sok helyen munkahely hiány van vagy egyéb probléma, szóval én ezért inkább Budapestiként főleg a budapesti viszonyok alapján írtam.

2023. ápr. 3. 19:26
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
olyan netto 500 000 el már elégedett lennék de ennek még a felét sem keresem
2023. ápr. 3. 19:31
 14/26 anonim ***** válasza:
42%

Tényleg nem kötözködni akarok, de a min. 200-as albérletet azért erősen eltúlzod, vagy ha reálisnak tartod, hogy ennyi alatt nincs jó lakás, akkor az igényeid hátöö, nem teljesen hétköznapiak.

120-ért már bőven van kínálat kisebb garzonlakásokból, 20-30 m2, most nézem az ingatlan dot comon.

2023. ápr. 3. 19:39
 15/26 anonim ***** válasza:
83%

#14 Most nem azért mondom, de 20 m2 garzon az nem lakás, hanem egérlyuk.

Szóval fordíthatunk is a kérdésen, hogy azt vehetjük hétköznapinak, hogy egy dolgozó ember egy külső kerületi lyukban nyomorog a mindenféle népek között?

Mert szerintem nem.

2023. ápr. 3. 19:43
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

Attól függ, hogy mit dolgozik az a dolgozó ember.

Egy nem magasan képzett dolgozó, bolti eladó, titkárnő, könyvelő, gyári melós etc., nyugaton se tud egyedül 80-100 m2-es luxuskérót bérelni a városközpont legjobb helyén.

Persze ha a dubai életszínvonalhoz méred magad, ahol alanyi jogon hozzávágnak mindenkihez 3000 dolcsit, csak mert állampolgár, és ezért még dolgoznia sem kell, akkor nyilván lehet elégedetlenkedni, de akkor dubai-t kivéve bármelyik másik országban is elégedetlenkedne az ember.

2023. ápr. 3. 19:49
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
250 ezer
2023. ápr. 3. 19:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

#16 A dubai színvonal és 20 m2 pesterzsébeti garzon között valahol ott van a normális élet is. És 200 ezerből nem is 80-100 m2 luxuskéró lesz, hanem 40-50 m2 panel egy nagyjából jó helyen. Azért nem ugyanaz.

A kérdés arról szól mi az az összeg amivel elégedettek lennénk. Nyilván nem mindegy ki mit számol, elégedett lehetek azzal is, hogy minden hónapban májkrémes kenyéren kihúzom hó végéig, meg azzal is, hogy van 2-300 ezer havi megtakarításom amivel már tudok kezdeni valamit.

2023. ápr. 3. 19:56
 19/26 anonim ***** válasza:
61%
11: A magyar kereskedői mentalitás miatt ez tévedés! Most te 10ezer forintot fizetsz, 2700 forint áfát fizetsz és 7300 forintot a termékért. Ha 10%-ra levinnék az áfát akkor annyi történne, hogy te 10ezer forintot fizetnél, 9000 forintot a termékért és 1000-et az áfáért, a kereskedő meg vehetne megint új kocsit 3 év után. Szokás szerint.
2023. ápr. 3. 20:39
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

19/19

Ez a legnagyobb idióta városi legenda ami létezik :)

Elég megnézni, ahol alacsonyabb az áfa alacsonyabbak az árak. Te most azt adod elő ha 73% os áfa lenne akkor is ugyan ennyibe kerülne minden mert a csúnya kereskedő nyerészkedik csak :)

2023. ápr. 3. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!