Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek többsége miért van...

Az emberek többsége miért van tökéletesen megelégedve azzal a szereppel, hogy ő csupán egy tagja a fogyasztói társadalomnak, akinek habár megvan mindene, semmilyen haszna és semmilyen jelentősége nincs a világban?

Figyelt kérdés
Te pl. magadra nézve mit gondolsz erről?
2023. ápr. 2. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Pont hogy szinte senki nincs ezzel megelégedve.

Ezért van szükségük mindenféle ideológiákra meg vallásokra.

2023. ápr. 2. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert mi mása legyen valaki a fogyasztói társadalomnak?
2023. ápr. 2. 13:45
 3/8 A kérdező kommentje:

És te milyen ideológiába vagy vallásba menekülsz ez elől?

2023. ápr. 2. 13:46
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Azért mert így nem valami királyt vagy Istent kell szolgálnom, hanem dolgozok, hogy legyen pénzem és a pénzből azt csinálok amit akarok. A munkám mellett pl. több hobbim is van.
2023. ápr. 2. 13:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszik, hogy a fogyasztói társadalom fenntartható még a halálukig.
2023. ápr. 2. 13:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Én az a ritka kivétel vagyok, hogy egyrészt eleve csak minimálisan veszem ki a részem a fogyasztói társadalomból, másrészt meg tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a létezésemnek vagy nem létezésemnek az égvilágon semmi jelentősége nincs a világ szempontjából.

A világ sz-rik rám, én sz-rok a világra, és meg vagyok békélve ezzel a realitással.

Így aztán nem foglalkozok se vallásokkal, se más politikai-társadalmi ideológiákkal.

Egy meglehetősen egyszerű életet élek, és azt csinálom, ami boldoggá tesz, legalábbis a szabadidőmben, mert pénz nélkül nyilván én se tudok életben maradni a jelenlegi társadalomban.

2023. ápr. 2. 14:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Én pont azt vettem észre, hogy az emberek túl sokat foglalkoznak azzal, hogy mit gondol róluk a másik.

Én pont letojom, hogy jelentéktelen vagyok. Gyerekem nincs, nem is lesz, szóval nem adok tovább semmit és nem fog miattam szenvedni a következő generációban. Híres ember nem leszek, Nobel díjat nem kapok, de nem érdekel.

Nem vagyok impulzusvásárló, nem gyarapítom olyan szinten a fogyasztói társadalmat, mint mások. Nem cserélek évente telefont, minden tartós cikket ár/érték alapján, hosszú távra veszek, hosszas utánajárás után. A divatra magasról teszek, olcsó ruhákat/cipőket veszek és addig nyúzom, amíg bírják. Szeretek utazgatni, bejárni a világot, nekem ez az élet.

Biztos vannak, akik kinéznek, de nem érdekel a véleményük. Ha hülyének tartanak, szívük joga.

2023. ápr. 2. 16:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Én letojom ki mit gondol rólam, neked is javaslom kérdező.

Egyêbként nem sok dolgot veszek csak ami kell. Nincs sok ruuhám cipőm stb. Ami nem szükséges azokat eladom êppen és gyűjtöm a pénzt hogy állatokat és takarmányt vegyek. Zöldségeket termesztek a kertben , plusz van gyümölcsfa. Nem igazán akarok a fogyasztói társadalomban részt venni. Szeretnék egyre jobbna kiválni belőle, nekem most ez a célom. Ehhez szerintem a minimalista élet lesz a kulcs

2023. ápr. 4. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!