Az emberek többsége miért van tökéletesen megelégedve azzal a szereppel, hogy ő csupán egy tagja a fogyasztói társadalomnak, akinek habár megvan mindene, semmilyen haszna és semmilyen jelentősége nincs a világban?
Pont hogy szinte senki nincs ezzel megelégedve.
Ezért van szükségük mindenféle ideológiákra meg vallásokra.
És te milyen ideológiába vagy vallásba menekülsz ez elől?
Én az a ritka kivétel vagyok, hogy egyrészt eleve csak minimálisan veszem ki a részem a fogyasztói társadalomból, másrészt meg tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a létezésemnek vagy nem létezésemnek az égvilágon semmi jelentősége nincs a világ szempontjából.
A világ sz-rik rám, én sz-rok a világra, és meg vagyok békélve ezzel a realitással.
Így aztán nem foglalkozok se vallásokkal, se más politikai-társadalmi ideológiákkal.
Egy meglehetősen egyszerű életet élek, és azt csinálom, ami boldoggá tesz, legalábbis a szabadidőmben, mert pénz nélkül nyilván én se tudok életben maradni a jelenlegi társadalomban.
Én pont azt vettem észre, hogy az emberek túl sokat foglalkoznak azzal, hogy mit gondol róluk a másik.
Én pont letojom, hogy jelentéktelen vagyok. Gyerekem nincs, nem is lesz, szóval nem adok tovább semmit és nem fog miattam szenvedni a következő generációban. Híres ember nem leszek, Nobel díjat nem kapok, de nem érdekel.
Nem vagyok impulzusvásárló, nem gyarapítom olyan szinten a fogyasztói társadalmat, mint mások. Nem cserélek évente telefont, minden tartós cikket ár/érték alapján, hosszú távra veszek, hosszas utánajárás után. A divatra magasról teszek, olcsó ruhákat/cipőket veszek és addig nyúzom, amíg bírják. Szeretek utazgatni, bejárni a világot, nekem ez az élet.
Biztos vannak, akik kinéznek, de nem érdekel a véleményük. Ha hülyének tartanak, szívük joga.
Én letojom ki mit gondol rólam, neked is javaslom kérdező.
Egyêbként nem sok dolgot veszek csak ami kell. Nincs sok ruuhám cipőm stb. Ami nem szükséges azokat eladom êppen és gyűjtöm a pénzt hogy állatokat és takarmányt vegyek. Zöldségeket termesztek a kertben , plusz van gyümölcsfa. Nem igazán akarok a fogyasztói társadalomban részt venni. Szeretnék egyre jobbna kiválni belőle, nekem most ez a célom. Ehhez szerintem a minimalista élet lesz a kulcs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!