Mi a véleményed a fogyasztói társadalomról?
Az a véleményem, hogy legyen végre atomhábi.
Az mindenféle társadalmi problémát megold, mert az emberek 99,99%-a megdöglik a f-szba, így aztán semmilyen társadalom nem lesz, nem hogy fogyasztói.
Én túlélem, mert f-szagyerek vagyok, és enyém lesz a világ.
A fogyasztói társadalom egyértelműen káros, nem fenntartható. Van amúgy egy érdekes alternatívája, úgy hívják, hogy Great Reset, és egyesek baromira rettegnek tőle.
Mondok belőle egy példát. Manapaság az van, hogy megveszed a mosógépedet, az a tiéd. A gyártó céget pont addig érdekli a mosógéped sorsa, míg le nem jár a pár év garanciád. Utána már az az érdeke, hogy minél előbb tönkremenjen, vegyed az újat. Viszont, ha a mosógép nem a tiéd lenne, hanem bérelnéd a gyártótól, akkor hirtelen az lenne az érdeke, hogy kb örökéletű legyen a géped, minél ritkábban kelljen kimennie karbantartani, vagy pláne lecserélni. És ez vonatkozik a telefonodra, a ruháidra, az autódra, a házadra, stb, stb.
A gyarkolatban is próbálkoznak már ezzel. Vannak repterek, akik fényt vesznek. Ez azt jelenti, hogy a Tungsram nem izzókat ad el nekik, hanem egy havidíjért cserébe garantálja a világítást. Hogy-hogy nem, sikerült olyan izzókat gyártaniuk, amiket sokkal ritkábban kell cserélni... Vagy anno amikor vettem egy telefont, plusz pénzért kellett vennem rá fóliát meg tokot, ha védeni akartam. A gyártó nem adott hozzá, mert neki csak jó, ha eltöröm. Most kaptunk nemrég céges telefont, a csomagban benne van, hogy károsodás esetén ingyen cserélik a készüléket. Micsoda meglepetés, ajándékba adtak hozzá fóliát és tokot...
4#
Mosógép ügyben ki*asztam a vadkapitalistákkal. Legalább 20 éves Zanussi rozsdás lemezekből, de házi módszerekkel kihajtottam belőle a szutykot. A szutyok abból a "haszontalan" munkából ered ami nem biológiai szükséglet. Jönnek ezzel a szabadság hülyeséggel, de ez tönkrevágja a bolygót meg az emberi civilizációt. Ugye azzal jönnek, hogy manapság minden lehetősége adva van az embernek, hogy minél nagyobb kizsákmányoló legyen. Aztán micsoda elmaradott ember az aki például a portáján nem nyírja le a füvet valami benzines lószarral. Ha sarlóval fogol neki már az is nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!