Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szélsőjobbosok! Milyen vallású...

Szélsőjobbosok! Milyen vallásúak vagytok és miért?

Figyelt kérdés
Komolyan őszinte válaszokat várok, mert érdekel a tőlem eltérő gondolkodásmódú emberek gondolatvilága. Légyszi normálisan válaszoljatok, és ne veszekedjetek.
2010. okt. 7. 20:12
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
52%

Keresztény katolikus.

Azért, mert én ebben nőttem fel, kötelező hittanórákra jártam, és majdnem az egész nemzetem már szinte 1000 éve ezt a vallást gyakorolja.

2010. okt. 7. 20:17
 2/33 anonim ***** válasza:
54%

szintén keresztény katolikus. elsőáldozó, bérmálkozó voltam.

nem járok minden héten templomba, csak Karácsony első napján.

2010. okt. 7. 20:20
 3/33 anonim ***** válasza:
56%
1. vagyok, első áldozó természetessen én is voltam, és havonta egyszer megyek templomba
2010. okt. 7. 20:21
 4/33 anonim ***** válasza:
57%
Ateista vagyok.
2010. okt. 7. 20:23
 5/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, légy szíves definiáld, hogy mit takar nálad a "szélsőjobbos" fogalma, mert így nem egyértelmű, hogy kikre gondolsz.
2010. okt. 7. 20:28
 6/33 A kérdező kommentje:

"Kérdező, légy szíves definiáld, hogy mit takar nálad a "szélsőjobbos" fogalma, mert így nem egyértelmű, hogy kikre gondolsz."

Hát, lényegében a radikális jobboldalban hívőkre. Nagyon általánosítani nem akarok, de lényegében azokra akiknek a hagyományok a fontosak, elítélik a kapitalizmust és a globalizációt, és nem feltétlenül olyan a politikai nézetük, ami a mai nyugati politikával összeegyeztethető.

2010. okt. 7. 20:31
 7/33 anonim válasza:
58%
Keresztény Katolikus.
2010. okt. 7. 20:33
 8/33 anonim ***** válasza:
52%

Én nem vagyok szélsőjobbos, és ateista vagyok. Ennek ellenére érdekel, hogy azok a szélsőjobbosok akik rasszisták is(és valljuk be szinte mind), hogy tudják ezt összeegyeztetni a vallással? Hiszen „Krisztusban nincs zsidó, sem görög, sem szabad, sem szolga, hanem mindnyájan egyek vagyunk Krisztusban” ez áll a bibliában.

Bocsi az offért, de végülis ez is idekapcsolódik.

2010. okt. 7. 20:36
 9/33 anonim ***** válasza:
78%

"akiknek a hagyományok a fontosak, elítélik a kapitalizmust és a globalizációt, és nem feltétlenül olyan a politikai nézetük, ami a mai nyugati politikával összeegyeztethető."

Akkor így magamra is veszem a kérdést. Nos, még nem találtam meg azt a vallást, ami kimondaná, amiben hiszek. Hiszem, hogy van valamiféle teremtő erő, ami minden élőlényt átjár, amiből születünk, és amihez visszatérünk halálunk után. Hiszem, hogy ha utat találunk magunkban ehhez az erőhöz, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az életünk, könnyebben tudunk jó döntést hozni. Hiszem, hogy minden vallás ehhez az erőhöz imádkozik, csak máshogy nevezik (pl. Istennek, Allahnak, Zeusznak etc.) Szóval ez a hitem.

2010. okt. 7. 20:38
 10/33 anonim ***** válasza:
41%

[link]

szerintem ez a legjobb :D

2010. okt. 7. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!