Ez volt Orbán őszödi beszéde? “A legnagyobbakat a politikusok választás előtt, horgászat után és háború közben hazudnak!”
Amugy mellesleg nagy kar, hogy az oszodi beszedbol kb mindenki azt az 1 mondatot ismeri. Es csak kevesen hallgattak vegig, valojaban mirol is szolt.
Annak lenyege hogy Feri nem csak elismeri hogy hazudtak, hanem lebacca a parttarsait ezert. Es hogy ezt be kell fejezni, nem szabad igy folytatni.
Hat kivancsi lennek hogy Orban mikor bacta le valaha is a parttarsait ugyanezert :D Vagy hogy ne lopjanak tobbet.. :D
Es nem azert mert ne hazudnanank. Ugyanis miota ember az ember, a politika szinte mindig csak a hatalom szerzesrol, a tomegek manipulaciojarol es a hazugasgrol szolt.
#5 Nekem, aki már akkor is figyeltem a politikára, nem egészen ez jött le az öszödi beszédből. Az beszéd a 2006-es országgyűlési választások után pár héttel hangzott el az MSZP frakció frissen megválasztott tagjai előtt, csak jóval később, ősszel szivárgott ki. Szerintem Gyurcsány nem azért baccta le a pártársait mert hazudtak, hanem azért mert amikor a választás után nyilvánvalóvá tette számukra, hogy a választási ígérgetéseik helyett kemény megszorításokat kell majd végrehajtaniuk, nyilvánvalóan sokan berzenkedtek ellene. Hiszen nekik kellett szembenézniük a választóikkal, akiknek előtte fűt-fát ígértek.
Gyurcsány ezért akarta megregulázni őket. Ti is benne voltatok, ti is tudtátok, ti is hazudtatok. De most hogy vége a kampánynak "eljött az igazság órája", nem lehet tovább halogatni a megszorításokat. Szerintem ezt akarta mondani az öszödi beszéddel. Bár én nem vagyok benne egészen biztos, hogy a választások előtt valóban kibontotta-e előttük az igazság minden részletét. Szerintem hagyta őket abban a hitben ringatózni, hogy valóban nincs is akkora nagy baj.
Legalábbis a beszéd bizonyos részletei erre engednek következtetni. Pl. "trükkök százai, amelyekről nektek természetesen nem kell tudnotok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!