A Fideszes hivök miért nincsenek tisztába a baloldal jelentésével? Szerintük mindenki baloldali aki nem orbán hivö,ennyi eszük lenne?
De a legszebb, amikor azt a MiHazánkat is baloldalizzák, akik mindent megszavaznak, amit a kormány elékük tól, egy darab kritikájuk sincs a kormánnyal szemben és dúrvábban tolják a rasszista szövegüket, mint Orbán...
közben meg az igazi baloldaliság, úgy 2008 óta megszűnt ebben az országban, 1-2 barom politikuson még érezni azokat az értékeket, amik egykor baloldaliak voltak, de párt szinten, már sehol sincs képviselve a baloldaliság.
Gyurcsány is balliberálisként jellemzi magát és a klikkjét.
Az ellenzéki hívők miért nem képesek helyesen írni?
"Fideszes" Helyesen: fideszes, mivel melléknév.
"hivök" Helyesen: hívők.
"tisztába" Helyesen: tisztában.
"baloldali" után nem ártana egy vessző.
"orbán" Helyes Orbán, mivel tulajdonnév.
"ennyi" elé nem ártana egy szóköz, már csak az esztétika miatt is.
Hogy a (bugyuta) kérdésedre is válaszoljak: én teljes mértékben tisztában vagyok a baloldal jelentésével. Egyszer sem mondtam, hogy mindenki baloldali, aki nem "orbán hivö". (Szerintem, mások sem mondtak ilyet.) Ellenben a csúfosan megbukott miniszterelnök-jelöltetek saját maga nevezte baloldalnak az ellenzéki összefogást:
Lehetséges, hogy MZP nincs tisztában a baloldal jelentésével? Mondjuk mondott ő már olyat is, hogy ők külön képviselik a kommunistákat és a fasisztákat:
Most akkor kicsoda nincs tisztában a fogalmakkal?
Akinek szúrja a szemét a rossz helyesírás az beteg ember?
DK - Politikai elhelyezkedés: balközép és centrista
MSZP - Politikai elhelyezkedés: balközép
Párbeszéd - Politikai elhelyezkedés: baloldal
LMP - Politikai elhelyezkedés: centrista és balközép
Momentum - Politikai elhelyezkedés: centrista
Jobbik - Politikai elhelyezkedés: jobbközép
(Forrás: Wikipédia)
Nos, egy ilyen hatpárti konglomerátumot pontosan hogyan kellene nevezni? Én a magam részéről mindig az ellenzék kifejezést használom. Azt viszont látni kell, hogy a fenti 6 pártból 4 is baloldaliként határozza meg önmagát. Vagyis ez a világnézet dominálja leginkább a jelenlegi ellenzéki pártokat.
-Akinek szúrja a szemét a rossz helyesírás az beteg ember?-
Akkor ne olvasd! Egyszerű a megoldás! A véleményed meg kit érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!