A fideszes szavazóknak miért jó egy illózióban élni?
Stockholm-szindróma, egyfelől.
Másfelől, ugye, a legalsó társadalmi rétegekben a legnagyobb a támogatottságuk. Ezek úgy örülnek, ha odavetnek nekik egy kis alamizsnát. mint majom a farkának. Ami túl van a szűk kis látókörükön, az már nem érdekli őket.
Mi az, amire gondolsz kérdező?
Mi az a konkrét dolog, amit a Fidesz állít és illúzió?
Mi az az "illózió"?
Én amúgy 2002 óta vagyok Fidesz-szimpatizáns (az elvesztett 1. forduló után horgonyoztam le mellettük). Tehát nem a győzteshez csapódtam, hanem az épp akkor ellenzékbe szoruló (és aztán 8 évig ott is ragadó) Fideszhez. Volt "szerencsém" végigkövetni ennek a 8 évnek az ámokfutását, az állandó botrányokat, kormányválságokat, korrupciót, az ország kiárusítását, nemzetellenes politikát, jogtiprást, adatok meghamisítását, a devizahitelesek kálváriáját, államcsőd-közeli helyzetet, koalíció szakadást, stb. Ezek után nem volt kétséges, hogy kiknek kell hatalomra jutniuk és hogy ott is kell maradniuk. Az illúzióról csak annyit, hogy ezek konkrét számszaki tények (KSH-adatok alalpján):
Ezek pedig az Eurostat adatai:
Hol látsz te itt illúziót, kérdező?
#7: Például itt látok:
A 2010 előtti kormánnyal pedig nem tudom miért jössz, az is rossz volt. Jómagam soha nem szavaztam az MSZP-re, ellenben a Fideszre igen, úgyhogy nem mondhatod, hogy elfogult vagyok. De ez az irány, ahova most haladunk, egyre világosabb, hogy káros.
Nem csak Orbán és Gyurcsány létezik, mindkettő megbukott.
A másik pedig, hogy ennyi ideig ilyen erős jogkörökkel hatalomban tartani valakit, nagyon nem egészséges. Nem hiszem, hogy nem látod, hogy a hatalom teljesen a fejükbe szállt.
A bruttó átlagkreset amiatt szomorú, mert abban benne van a takaritó is és Orbán 4millás fizetése is. A kettőt nem lehet egy lapon emlegetni. Hiába számoljuk össze a takarítók és a miniszterek fizetését és átlagoljuk, azzal az átlagfizetéssel a takaritó nem tud többet mindent venni a boltba.
Szerencsére találtam origós cikket, hogy hülyeség a gdp is, amit Orbánék számítgatnak. Ha érdekel, akkor keress rá erre is.
Valamint még egy érdekes szösszenet az is, hogy mik a közgazdaságtani és a jogi kérdések. Majd a közgazdaságtani alapelveket is át lehet gyorsan futni. Abból pedig azt, hogy miért is káros az ársapka. Majd innen felvetődhet az, hogy egy jogász miért akar közgazdaságtani kérdésekben döntést hozni. Holott általában azzal szokott még takarózni, ha kérdőre vonják, hogy " Én jogász vagyok. Ezt a kérdést én nem látom át. Erre megvannak az emberek, a bizottságok és ők döntenek ezekben a kérdésekben, ők szakemberek. "
Ez így tényleg szép és jó is, csak akkor ezt gyakrabban tarthatná, hogy nem szól bele olyanba amihez nem ért. Meg nem a parlamentnek kellene csak dönteni olyan témakörökben ami gazdaságot érint. Fejlett országokban közgazdászok véleményét is kikérik azért ilyen esetekben, mert ugye ők ezt tanulmányozzák, ehhez értenek. De a kormány inkább kormányoz úgy, mintha egy sivatagban élő ember próbálna tippeket adni mélytengeri halászathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!