Mit gondoltok a besúgó sorozatról ?
Mennyire hiteles ,mint politikai sorozat ? Olvastam, hogy valaki egyenesen a Kártyavárhoz hasonlítja.
Meg mennyire volt valóban ilyen a rendszer akkoriban ?
Hiteles történelmileg? Egyáltalán nem az.
Politikailag, meg mint szórakozásnak nagyon jó. A Kártyavárral nem vetném össze, ahhoz kellett volna több évad neki. Az totál egyértelmű, hogy a sorozat föszereplöiböl idövel befolyásos politikusok lettek volna...de ugye ahhoz kellett volna még 3-4 évad. Csak jött a kasza.
"Politikailag, meg mint szórakozásnak nagyon jó"
Szerintem ennek pont ez a lényege. Nem feltétlenül dokufilm. Kb ,mint a Hollywood "igaz történetek".
"Voltmár"
Ha ez gond lenne akkor az oldalnak vége lenne
"Az totál egyértelmű, hogy a sorozat föszereplöiböl idövel befolyásos politikusok lettek volna...de ugye ahhoz kellett volna még 3-4 évad. Csak jött a kasza."
Amúgy azt mondta a rendező, ha lesz aki melléjük áll akkor ő csinálna több évadot.
Szerintem jó volt. Voltak benne túlzások, Demeter egy kicsit amolyan szuperhősként van benne feltüntetve, akinek minden sikerül, mindig tudja, hogy kivel hogyan szabad vagy kell beszélni, minden összejön neki, de ezt leszámítva eléggé hozta azt a feelinget, ami azokban az években volt jelen. Főleg mikor a rendőr beszélget vele a vonaton, meg amikor az apjával beszélgetnek, és az apja fűzi, hogy maradjon csendben, csak tűrjön, mert azt úgy kell, azok nagyon megkapó jelenetek voltak számomra. Összességében számomra meglepően jó sorozat lett ahhoz képest, hogy magyar (nagyon kevés magyar filmet láttam, ami hasonló mértékben tetszett volna).
Szerintem amúgy a kaszának volt egy kis politikai háttere is, hiszen Magyarországon valami hasonló épül már bő egy évtizede, én meg merném kockáztatni, hogy volt politikai nyomás is abban, hogy kasza lett a sorozatnak.
A Kártyavárról nem is hallottam, de köszi a tippet, utánanézek.
Én csak az első részét láttam a legnagyobb megosztón. A többi nem láthato.
Az alapmotívum igenis valós. Néhány látványos, filmszerű epizód nem.
De bizony, hasonló módon szervezték be a besúgókat. Előre tanulmányozták a kapcsolatrendszerét, a jellemét, mennyire és miben kiszolgáltatott, mik a vágyai, céljai, stb.
Csurkát úgy szervezték be, hogy a szomszéd szobában az apját kínozták. Aláírt, de sosem jelentett. Elengedték.
Másokat meg, ahogy a fil is kezdődik: valamilyen érzelmi zsarolással, vagy karrier ígéretével: lásd, Vikidál.
Vagy büntetés elengedésével: lásd, az aranycsempész Som Lajosnak cserébe elengedték a börtönbüntetését.
Mindegyiknél találsz valamilyen hasonló motívumot.
Rothadt rendszer volt!
Elebe a személyzetisek be voltak kötve, információkat kellett gyűjteniük és ha kellett, továbbítaniuk.
A cserébe lakás, vagy nagyobb lakás is stimmel.
Alapból a házmesterek kötelesek voltak jelenteni. Akár azt is mefigyelte, mi van a bevásárló szatyrodban, s hogy vajon miből futja.
70 éves vagyok. Én már felnőtt voltam 90-ben.
Köztudott volt, hogy mi folyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!