Hogy lehet ennyire átváltoztatni a szemléletét a nem ellenzéki szavazóknak, hogy mára nagyrészt elfogadhatónak tartják az állami szintű kormány közeli korrupciót és a diktatúraszerű kormányzást idehaza?
Egyre több nem az ellenzékre szavazó ismerősömet arról kell győzködnöm, hogy miért jobb a demokrácia a diktatúránál, és miért jobb egy tiszta kormány egy korruptnál. Már nem az a vita tárgya hogy autokrácia van vagy sem Magyarországon - azt elfogadják hogy az van, vagy hogy korrupt -e a kormány, vagy sem.
Ezt a két dolgot ők már többségében megfelelőnek tartják.
Az az ellenérv, hogy a másik oldal is korrupt volt. Ez hogyan legitimálja azt hogy a kormányközeli oldal is lop? Nem értem.
Meg az az ellenérvük, hogy ennek az országnak túl szabad a demokrácia, és a mostani helyzetben egy központi irányítás kell a liberális Brüsszel, Soros gyurcsanyita támadások ellen hazánkban. Tehát hogy nem kell demokrácia ilyen formában.
Hogy lehetett a szavazóik értékítéletét ennyire megváltoztatni a 2010. és,vagy 2002. óta?
#10 "Minden népnek olyan kormánya van, amit megérdemel."
Aha.
Szóval szerinted az amerikai nép olyan, mint Biden - azt sem tudja, hol van, szenilis, kislányok haját csókolgatja és visszaél a hatalamával. Értem.
#9 "Az a nép amelyik többet költ focira és stadionokra mint oktatás támogatására. És kormány propaganda indul az orvos és tanár réteg ellen, az önként vidáman vonul a sintér elébe. És ilyen hoppmestert választ magának."
Annyira szánalmasan próbálod nyomni te is ezt a hazug propaganda szöveget, hogy az már nevetséges. És nem veszed észre, hogy amit 13 év alatt egyszer sem jött be az ezentúl sem fog, ekkora és ilyen ostoba hazugságokkal nem fogtok elérni semmit.
Na most akkor kérlek mutasd meg nekem - konkrétan összegekkel - mennyit is költ ez a kormány focira meg stadionokra és mennyit oktatásra.
Mert nyilván ha azt állítod, hogy az elsőkre költ többet, akkor tudod is, hogy mennyit költöttek rájuk.
Gyanítom fogalmad sincsen.
11.
Igen, mert ha nem olyan lenne, tennének érte.
Érted?
12. Az hogy mennyit költ azt nem tudom és nem is akarom bemutatni, mert nem azt írtam, csak átfogalmazod: támogatást írtam nem költségvetési tételt.
De Te is tudod hogy autokráciában szinte lehetetlen objektív adatokat kiperelni egy kormánytól. Próbálja az ellenzék de évek kérdése utána pedig kap valami 1-2 millió oldalas méh halmazt amiből válogasson, majd nincs benne aztán újabb per évek utána fizessen érte százezreket. Ahol vaj van a füle mögött a kormánynak nem is vaj inkább több kiló sertés zsír ott nagyon nehéz adatokhoz jutni.
Arra azért figyelmeztetlek, hogy ha azt sugalmazod hogy ez nem igaz, azzal azt árulod el hogy csak propaganda volt a kisvasút és stadionépítési láz Orbán részéről. Valóság egész más, mint amit állít. Ami a propaganda kormányzásról sokminden rosszat elárul...
Én sajnos nem tartom propagandának, mert a környezetemben is minden sárkupac kis csapatkának majdnem felhőkarcoló stadionjai épültek állami támogatásokból, Tao pénzekből. És az EÜ és az oktatás pedig külön támogatásokhoz ilyen mértékben és arányban nem jutott. Még jó hogy pontosan fogalmaztam nem állami költségvetési tételt írtam, támogatásokat. Menj el egy állami kórházban és meglátod. Ez mindennél beszédesebb. Ismerőseim mind magán egészségügybe kell járjanak, mert fél év -1 év várakozási idő nem akceptálható bármilyen vizsgálat során.
Én megértem hogy zavar szíved választottjának kormány vezetőjének ilyen szinten történő kritikája. Ám azért ne feledd az igazság mindig kifizetődőbb, még ha sokszor fájdalmasabb is, mint álomvilágban élni. Büszke vagyok ha egy apró lépéssel közelebb hozhattalak a valóság felfedezéséhez! Minden irónia nélkül hiszem.
#14 " Az hogy mennyit költ azt nem tudom és nem is akarom bemutatni, mert nem azt írtam, csak átfogalmazod: támogatást írtam nem költségvetési tételt."
Akkor mutasd meg mennyivel "támogatják" ha már szerinted te erről írtad hogy jobban. Mutasd meg konkrétan adatokkal, tényekkel. Ha nem teszed - mert nyilván nem tudod - akkor maradjunk annyiban, hogy ez csak egy kitalált dolog és elhiszed valakiknek, hogy így van, de fogalmad sincsen róla, hogy igaz-e vagy sem.
"De Te is tudod hogy autokráciában szinte lehetetlen objektív adatokat kiperelni egy kormánytól. "
Nem tudom, én nem élek autokráciában. Te hol élsz hogy ott autokrácia van?
"Próbálja az ellenzék de évek kérdése utána pedig kap valami 1-2 millió oldalas méh halmazt amiből válogasson, majd nincs benne aztán újabb per évek utána fizessen érte százezreket. "
Ez megint csak egy blőd mese, magyarázkodás, védeni próbálod a védhetetlent.
Az EU tagjai vagyunk, nyilvános mind a költségvetés, mind mindenféle támogatások összege. Ahogyan a KSH az Eurostat rész-szerveként ugyanolyan adatgyűjtést végez és ugyanolyan módszerekkel készít statisztikákat, mint a többi EU tagállam, amik ugyanúgy nyilvánosak és összehasonlíthatóak.
Amikor sorra jön elő mindenféle kitalált dolgotokban a konkrét, tényszerű adat, statisztika, akkor ezt nem fogadjátok el, mivel szerintetek az nem pontos. De, pontos - annyira, mint a többi országban is. Csak nem azt igazolja amit állítani akartok, hanem cáfolja.
Te tettél egy kijelentést, hogy jobban támogatja a kormányzat a focit meg a stadionokat, mint az oktatást. Akkor bizonyítsd is ezt be!
Pont ez a baj, hogy 13 év alatt a hülye fideszesek nem vették észre, hogy kilopják a szemüket. Ne nekem kelljen már megtanítani a debileknek, hogy a demokrácia nem arról szól, hogy megveszik a szavazatodat 1 kiló krumplival.
Bár oktatás hiányában, ilyen propagandával a 3 millió barátodnak ennyire futja...
#17 Ugyanazt írom 5-6 éve? Hogy bizonyítsd be az állításodat? Hogy ha nem bizonyítod akkor csak mese?
Igen
Mi lenne ha végre nem csak alap nélkül mondogatnál valamit hanem bizonyítanád végre?
Kérdést is írtál ki róla, akkor a te dolgod bizonyítani
Nem tudod
Mivel hazugság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!