Ellenzékiek! Ti vállalnátok a börtönt, üldöztetést a hatalommal a politikai ideológiátokért?
Direkt kinyíratni magad értelmetlen és haszontalan (azzal ha elszigetelődsz, nem tudsz többé hatni másokra és ártani a rezsimnek).
Én éltem Ceaușescu diktatúrájában és tudom, hogy kell a néma, mégis makacs ellenállást gyakorolni.
1. Először is "Az én házam, az én váram!". Otthon nincs Ceaușescu-kép a falon, se orbán-fotó! Max a fiókban, ha baj van és házkutatásra kerül sor, hogy gyorsan ki lehessen tenni!
2. Telefonon semmit! Különösen az állami hálózaton, legyen az akár a Vodafone! Ezt a rezsim mindig lehallgatásra használja!
3. MENTSD A GYEREKEID! Őket úgy neveld, hogy tudják: a rezsim hazug, a propagandából egy szó sem igaz - és sose adják fel a reményt, hogy eljöhet egyszer a változás!
4. ÉPÍTS PÁRHUZAMOS TÁRSADALMAT! Fogj össze olyanokkal, akikről 100%-ban biztos vagy, hogy nem besúgók, tarts kapcsolatot más szabadon gondolkodó, bátor, értelmes emberekkel! Terjessz szamiszdatot, ha tudsz és életed során tegyél ellenzékivé legalább 2-3 embert! Így előbb-utóbb ti lesztek többen!
5. Bojkottálj és árts a rendszernek, ahol tudsz - hiszen ő is árt neked! Ők korruptak, hát lopj te is (ez nem vicc! tolvajtól lopni, azaz VISSZAlopni nem bűn!). Egy kleptokrata államtól igenis MINDENT, amit lehet, vissza kell lopni, a munkahelyi kávétól a köztéri javakig bármit!
Ha a kizsákmányoló rezsimet a nép is viszont-kizsákmányolja, végül összeomlik gazdaságilag (Romániában ez kb. így is történt!).
Röviden: nem börtönbe kell menni, hanem minden eszközzel rohasztani, bomlasztani, gyengíteni a rezsimet, csöndesen ellenállni, átörökíteni az ellenállást a következő nemzedékre és növelni az ellenállók számát!
orbán ellen ugyanaz működik mint Ceaușescuval szemben - és ezzel a módszerrel hosszú távon túl is tudsz élni, úgy, hogy legalább az otthonodban szabad ember maradj!
inkább a baloldaltól elképzelhető egy ilyen diktatúra, hiszen van már benne tapasztaltuk
én egyébként szívesen lennék dobrev oswaldja
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!