Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen gazdasági folyamat,...

Árokpart kérdése:

Milyen gazdasági folyamat, gazdasági intézkedések tudnák letörni a már-már irreálisan magas ingatlan árakat vajon?

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 22:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%

"nem nő a kínálat, viszont ha nő a város népessége, sokan költöznének oda, akkor fokozódik a lakáshiány."

Ha fokozódik a lakáshiány, akkor nő a kereslet, és emelkednek az árak.

A befektetési ingatlanok adóztatása azért jó irány, mert akkor aki csak befektetésnek venné, kevésbé fogja felverni az árakat, viszont ez nem jelenti azt, hogy amikor ténylegesen több lakásra van igény, akkor ne mennének fel az árak, hiszen akkor nő a kereslet.

2023. márc. 19. 23:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Le kell rohasztani a gazdaságot, növelni a munkanélküliséget, rontani a közbiztonságot. Máris esni fognak az ingatlanárak!
2023. márc. 19. 23:14
 13/17 anonim ***** válasza:

#6 vagyok,

Ez közép-hosszútávon egy korrekt megoldás lenne, gyakorlatilag egy pozitív irányú piaci átrétegződés lenne belőle. A lakhatás szerintem ugyanolyan alapvető szükséglet mint az ivóvíz, ezt egy fiatalnak önerőből is el kéne tudni érnie, de a fizetésekhez viszonyítva irreálisak a jelenlegi lakásárak.

De akár az egyetemi kollégiumokat is lehetne említeni, arra tellett volna hogy Fudan egyetemnek több ezer férőhelyes kollégiumot építettek volna, a jelenlegi magyar egyetemeken pedig úgy kell versenyezni a kollégiumi helyekért. 1 óra 30 perc volt bejárnom egyetemre, ugyanennyi idő vissza, mert nem vettek fel kollégiumba. Ez nekem napi 3 órás kiesést jelentett. Ha kollégiumban tanulhattam volna akkor 4 órában simán vállalhattam volna gyakornoki pozíciót.

A jövőben szerintem várható hogy kevesebb lakás fog épülni, habár Budapest pont egy olyan város amiben rengeteg hely akad barnamezős beruházásoknak.

De például ami a Közvágóhíd közelében épül lakópark az teljes egészében török tulajdon.

2023. márc. 19. 23:15
 14/17 anonim ***** válasza:
#6 voltam, #10-re refrektáltam.
2023. márc. 19. 23:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Ezt a podcastet ajánlanám:

[link]

2023. márc. 19. 23:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"A befektetési ingatlanok adóztatása azért jó irány, mert akkor aki csak befektetésnek venné, kevésbé fogja felverni az árakat, viszont ez nem jelenti azt, hogy amikor ténylegesen több lakásra van igény, akkor ne mennének fel az árak, hiszen akkor nő a kereslet."

Ebben megint van logikai hiba.

Szerinted ki fogja megfizetni a befektetési ingatlan magas adóját, bérleti díj adóját? Végső soron a bérlő.

A befektetőnek megvan a hozamelvárása. Ha az nem teljesül, akkor máshova viszi a pénzt. Hasonló ez, mint amit leírtam a németországi példánál. Kevesebb bérlakás lesz. Nőhet a hiány. Aztán lehet, hogy ha nő a kereslet, nagyon felmennek az árak, akkor ismét megjelennek majd a befektetők (a piac egyensúlyi állapotra törekszik), de itt visszakanyarodunk oda, hogy végső soron a bérlő fogja megfizetni.

2023. márc. 19. 23:32
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó kis válság az, ami bedönti a piacot. Lehet itt kísérletezgetni, de amíg van pénz, addig maradnak ilyenek az árak. Majd ha nem lesz pénze senkinek, akkor csökkenni fognak az árak is.
2023. márc. 20. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!