A szakképzett, idegennyelvet beszélő magyarok mi a fenét keresnek még itthon? Miért jó nekik itt ebben a posványban mikor jobb lehetőségeik is lennének nyugaton?
Mert az egy dolog, hogy én - még ha jól csengő - informatikai diplomát sok év csúszással megszereztem, de se piacképes szakmai tudásom se normális nyelvtudásom sincs se életrevaló képességeim nincsenek, ezért nem meglepő, hogy kamudiplomásként itthon vergődöm a NER rezsimben 700 eurós havi fizetéssel.
De aki tfh. komoly multinál dolgozik, nyelve(ke)t perfekt beszél (mert ugye a multi megköveteli) napi szinten külföldiekkel beszél és több év normális szakmai tapasztalata van az mi a fenéért él még itt, mert még ha euroban kapja is a fizuját (ami amúgy elég ritka haza viszonylatban) akkor is a pocsék magyar szolgáltatásokat és az élhetetlen viszonyokat kell nap mint nap megtapasztalnia:
Például:
* min. fél óra alatt jön ki a mentő (ha éppen egyáltalán kijön és nem koptatják le az embert egy stroke esetén)
* min. 1 év mire időpontot kap MRI-re, állami rendelésre miközben fizeti a tb-t
* sorba kell állni mindenhol és semmilyen ügyintézés nem működik zökkenőmentesen
mindenki korrupt, urambátyám rendszere és emiatt ott vágnak át, ott húznak le ahol csak tudnak (autószerelő az autód miatt, kőműves a felújítás miatt)
* a közutak életveszélyesek, a sofőrök idegbajosok és bármikor történhet egy halálos közúti baleset önhibán kívül, mert a magyar idegbajos és ostoba
* mindenki búvalba**ott, frusztrált és nagyképű, magának való és egy boltban, koncerten stb. a világtól elmegy a kedve az embernek ha a másikra ránéz
Szóval akik bármelyik pillanatban leléphetnének nyugatra, viszont egyáltalán nem is tervezik azoknak miért jó itt Magyarországon élni?
"A sok-sok ezer eurós fizetés neked kevés? Illetve milyen légkört nem bírsz? "
Nincs semmilyen sokezer eurós fizetés. Itthon keresek 800 ezret, 900-at ajánlott a német, egymilliót a francia, egymillió kettőt az angol. Majd hülye lennék kimenni!
"A 4-eshez hasonló sok fideszbérenc ezzel nyugtatja magát. Majd rájön, ha nem lesz nyugdíja, mivel az összes értelmiségi lassan elhagyja az országot."
Mi a DK-s definíció az értelmiségire? Mert aki megél a szellemi munkájából annak nem kell elemenni külföldre.
Az a baj, hogy ennyi prolit nem bír el az ország, mert ennyi szolgáltatásra nincs igény, akiket be lehetne tolni üres fejjel segédmunkásnak a turizmusba meg az építőiparba.
Én szeretek itt élni, ez a hazám, nem akarok idegenben letelepedni. Jó fizum van, jó a munka, jó emberek vesznek körül. Szeretem a magyar vidéket, ahol élek, és home office-ban dolgozom innen.
Nem tapasztalom azokat a hátrányokat, amit írsz. Amúgy miért szempont az MRI időpont? Azért ez egy igen kis kört érint. Ha orvoshoz kell mennem kb 10 évente, magánorvoshoz megyek, udvariasak, nincs sorbanállás. Életemben egyszer hívtam mentőt (utcán rosszul lett valaki), az 10 perc alatt jött. Nekem ez se szempont, hogy a mentő miatt pakoljak és menjek más országba.
Ügyintézés: szinte mindent meg lehet oldani online ügyintézéssel.
Amúgy ellenzéki szavazó vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!