Összességében elégedett vagy a magyar megélhetéssel, közélettel, egészségüggyel, stb, mindent összevetve?
Szigorúan a saját perspektívámból nézve igen. Éldegélek a kis budapesti buborékomban, olvasom az angolszász, német, francia meg spanyolajkú sajtót, van egy remek céges egészségbiztosításom, a magyar átlagbér többszörösét megkeresem, sokat utazom, nincs okom panaszra.
Amikor megemlítem, hogy nem szerencsés, hogy egy csomó helyen viszont nagyon nem ilyen az emberek élete vagy azt, hogy én szívesen adóznék többet azért, hogy más ne fagyjon halálra, akkor mindig megjelenik egy 50+-os fideszes és lekomcsiz. Olyankor nem nagyon jó, de aztán ránézek a foglalt repjegyeimre, meg a számlámon annyi pénzre, amivel szabad döntésem lelépni, ha már nagyon meguntam a komcsizást, és újra tök okén vagyok.
@7 Én személy szerint ezt teszem, de négy nyelven beszélő, többdiplomás középvezetőként kicsit jobb lehetőségeim vannak erre, mint mondjuk egy állami gondozásból frissen kikerült fiatalnak, aki majdnem biztosan szerhasználó lesz vagy prostituálódik majd hajléktalanná válik. Szinte kivétel nélkül. Ez vagy azt jelenti, hogy azok kerülnek állami gondozásba, akik genetikailag rongyemberek vagy azt, hogy igenis van szükség állami beavatkozásra.
Ayn Rand helyett olvass valami mást, a libertarianizmusnál még egy oszló hulla is szexibb.
"Miért is nem az egyéni felelősségre (...) helyezzük a hangsúlyt?"
Ezt pont egy fideszcsicska kerdezi? :D
Mert akkor Orban mar regen bortonben ulne, azert nem az egyeni felelossegvallalasra helyezitek a hangsulyt. Mikor vallalt a "melyen tisztelt" fonokod barmiert is felelosseget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!