Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vagyunk büszkék...

Miért nem vagyunk büszkék magyarságunkra? Pl Petőfit még a türk államokban is ismerik.

Figyelt kérdés
A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából, Petőfi 200 címmel meghirdetett nemzetközi műfordítói versenyt az azeri Ramil Ehmed és Baris Cavid Mövsümlü, a kazah Dauren Berikkazsuluj, a kirgiz Toluk Bek Baizak, a török Dursun Ayan, a türkmén Akmyrat Rejebow és az üzbég Rusztam Muszurmon nyerte. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az ankarai központú Türksoy (Nemzetközi Türk Kulturális Szervezet) együttműködésében kiírt pályázatra Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból, Törökországból, Üzbegisztánból, Türkméniából és Kazahsztánból várták a jelentkezőket Petőfi-versek fordításaival. A felhívásra száz költő tollából mintegy ötszáz műfordítás érkezett.
2023. márc. 15. 12:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
84%
A nacionalizmus már lejárt lemez. Az hogy büszke magyarként élsz a nyomorban és kiszolgálod az urizáló politikai elitet csak mert petrovič-petőfi meg ezernyócccáznegyvennnyóc az nem utal túl magas intelligenciára.
2023. márc. 15. 12:45
 12/36 anonim ***** válasza:
12%

A normális magyarok büszkék a nemzetükre és hazájukra!

Ők alkotják az abszolút többséget idehaza.

Jelentőségüknél sokkal hangosabbak sajnos az istentelen, hazátlan balliberálisok, akik örökké szítják a feszültséget.

13/36 anonim ***** válasza:
82%
Leginkább azért, mert a magyarság ma egy kiskanállal megtudná a másikat fojtani egy pohár vizben, aki mást gondol, mint ő, mert az összetartás helyett hagytuk, hogy a politika teljesen leuralja az életünket és feszültséget keltsen, de én leginkább azért nem vagyok büszke, mert vagy 50 éve, rendszerfüggetlenül, az a módi, hogy, akinek jobb életre van igénye, azt az aktuális rendszer külföldrezavarja. Generációkra nem tart igényt ez az ország, politikai beáliitottság nélkül ez az egyetlen megoldás, már vagy 56 óta, de lehet, hogy korábban is.
 14/36 anonim ***** válasza:
91%

Mire kéne büszkének lenni? Én sem azokat nem értem, akik folyton verik a szájukat, hogy mekkora istenkirályok vagyunk, sem azokat, akik folyamatosan nyennyegnek, hogy itt minden szar.

Mikor fogjátok fel végre, hogy egy full random nemzet vagyunk a többszázból? Totál átlag.

2023. márc. 15. 12:46
 15/36 anonim ***** válasza:
87%

[link]

Az teljesen véletlen, hogy milyen nemzetiségűnek születünk, arra miért lennénk büszkék ?

2023. márc. 15. 12:47
 16/36 anonim ***** válasza:
89%

12

Figyi, 22 évig éltem Romániában, és SOHA nem láttam még, hogy egy román úgy gyűlöljön egy magyart, mint ahogy itt a magyarok gyűlölik egymást. Csak szólok.

2023. márc. 15. 12:47
 17/36 anonim ***** válasza:
90%

@9 Ember, nézz már rá a második mondatodra. Büszke magyarnak vallod magad, de nem tudsz egyeztetni az anyanyelveden.

Büszkének és kritikátlannak lenni nem ugyanaz. Büszke vagyok arra, hogy magyar ember írta a Pacsirtát és a Fogságot, hogy magyar ember tervezte a Nemzeti Múzeumot, hogy volt egy generációnyi olyan fizikusunk, amellyel a komplett világ alig tudott versenyezni. Arra meg nem, hogy törvényekkel lehetetlenítették el utóbbiaknak, hogy Magyarországon éljenek és alkossanak. Meg arra sem vagyok büszke, hogy milyen passzív a történelemszemléletünk: mindig valaki más a hibás, nagyhatalmi játékok áldozati vagyunk, sosem mi rontunk el semmit, nincs konklúzió, amelyet le kellene vonnunk. Így nem lehet előre menni.

2023. márc. 15. 12:48
 18/36 anonim ***** válasza:
80%

Én totál büszke vagyok a régi magyarokra (Széchenyi, Petőfi, Rákóczi, Dózsa György stb). Nagyon örülök, hogy egy olyan nemzet része vagyok amibe ilyen hatalmas és példaértékű emberek is vannak.

Arra viszont rohadtul nem vagyok büszke ami az elmúlt években ebben az országban zajlik. Mire kellene büszkének lennem? A lerombolt oktatásra és egészségügyre? A rekordmagas inflációra? Arra, hogy az országom, nemzetem jelenlegi vezetői tolvajok és ostobák? Ki az aki erre büszke?

Szétválasztva: a középkori-újkori magyarokra büszke vagyok, a mai magyarokra meg nem igazán.

2023. márc. 15. 12:52
 19/36 anonim ***** válasza:
24%
Ha hátralépsz egy lépést és úgy tekintesz erre a nagy nemzeti öntudatra meg büszkeségre rájössz, hogy ennél ostobább, agymosottabb eszme nem igazán van. Azért nyomorogva végigszenvedni az életet csak hogy büszke magyarként élhess a "hazádban" nem túl okos dolog.
2023. márc. 15. 12:56
 20/36 anonim ***** válasza:
95%

@18 Azért a mai magyarokat sem kéne temetni, olyan íróink vannak, mint Krasznahorkai vagy Nádas, van egy csomó kiemelkedő sportteljesítményünk, két Oscar-díj, Cannesban meg Berlinben is kaptunk eleget, egy országban élünk Rubik Ernővel, a határainkon túl sokan 100 év után is sértetlenül őrzik a nyelvüket és identitásukat.

Mondok mindezeket masszívan baloldali emberként, akit itt elég gyakran hazaárulóznak :)

2023. márc. 15. 12:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!