Annak mi lehet az oka, hogy bizonyos népcsoportokból hiányzik az empátia a másik ember iránt, amikor elkövetnek valamit? (lásd az esetet a kérdésben)
Pl. itt a 14 és 16 éves halálra vert egy 77 éves embert:
Halálra vertek egy gátőrt, majd az erőben rejtették el egy holttestét a borsodi fiatalok
Azt hagyjuk, hogy genetikusan ilyenek, mert ez leegyszerűsítő magyarázat. A valódi ok vajon az, hogy akik ilyet elkövetnek, azok otthon azt hallják, hogy a másfajta ember, aki nem olyan, mint ők, semmit sem ér, bármit meg lehet tenni vele?
Az a baj, hogy tényleg genetikusan ilyenek. Mivel ez egy kirekesztett, vándorló nép a vérükben van az igénytelenség, szaporodás, erőszak. Így élték túl azt is amikor évszázadokig vandoroltak azsiaban.
Ezek a koszban érzik jól magukat. Nem tudsz vele mit csinálni. Ez olyan mint amikor a disznok meg dagonyaznak... Hiába mondod neki hogy koszos, neki ez van az osztoneben.
13: ezzel nem segítesz. Mit szeretnél a témával kapcsolatosan közölni? Hogy ne általánosítsunk, ezek egyedi esetek, nincs mit tenni, mindenki menjen a dolgára?
Szerintem sok helyen szükség van segítségre, ahhoz pedig muszáj beszélni a problémákról, és tisztázni, hogy mik a valódi gondok és mik a sztereotípiák. Ha nem beszélünk róla, akkor nem jutunk előbbre.
Szerintem nem genetikai, hanem kulturális a probléma.
Meg vagyok győződve, hogy ha 100 fehér gyereket igénytelen, nyomorgó, az erkölcsi értékekre semmit sem adó család nevelne, ahol mindennapos a lopás, a csalás és az erőszak, iskolát pedig csak kívülről látna, akkor túlnyomó többségük a környezetükhöz hasonló aljas, erőszakos semmirekellő lesz.
De ugyanígy biztos vagyok, hogy 100 cigány gyerek, aki rendezett, kulturált körülmények közt nő fel, ahol szeretik, megbecsülik és nevelik, ahol békét, szeretetet és becsületet lát maga körül... Nos, biztos vagyok benne, hogy túlnyomó többségük képes lesz felnőttként egy hasonlóan konszolidált és boldog életre.
Így látatlanban is, elég valószinű, hogy csecsemőkoruktól kezdve totál elmebeteg, közveszélyes örültek között ""nevelődtek"". És nem felmentve az elkövetőket, de logikus hogy érzéketlen, félállati, ösztön vezérelt előemberek lettek belőlük.
TÉNYLEG NEM FELMENTVE, de azért megnézném, hogy 100- ból hány ember lenne képes legalább az átlagos emberi szintet közelítő, érzésekre, viselkedésre
ha csecsemőkorától kezdve, kizárólag örjöngő, elmebeteg, szadista bántalmazást tapasztalta volna, mint ami valoszinűsíthető ezekben a ""családokban"".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!