Egyetértesz Toroczkai Lászlóval, miszerint Ukrajna mondjon le a területeiről a béke érdekében?
Ekkora balf*szt. Tudtam, hogy a pártja nem normális (mihasznák) de Toroczkai sem különb. Sajnos nem állt sorban észosztásnál ő sem.
Megint tolja a fidesz szekerét itt is azzal, hogy a háború meg mindenféle területi csonkítás mellett érvel. Hozzáteszem teljesen abszurd, amiket mond. 1 perc után ki kellett kapcsolnom.
Bár utálom a baloldalt meg a fideszt is de a mihasznák mindkettőn túltesz...
Szélsőjobb: Magyarországnak nem kellett volna Trianont elfogadni, a nyugat nem segített 56-ban.
Ugyanők: Ukrajna mondjon le a területeiről, a NATO ne avatkozzon be Ukrajnában
Szerintem ez egy hibás hozzáállás, rossz oldalra állt Torockai. Egyáltalán nem is biztos, hogy ha Ukrajna lemondana a vitatott területekről, akkor az hosszú időre garantálná a békét Kelet-Európában. Egyrészt veszélyes precedens lenne, másrészt nem is a területi viták voltak a háború igazi okai, hanem Ukrajna éles oroszellenes politikája, amit a Kremlben nem tudtak elfogadni.
Szerintem tűzszünetre lenne szükség és a vitás pontokat diplomáciai úton kellene rendezni, ahogy például Ciprus, Moldova, Szerbia, Grúzia is békésen próbálja helyreállítani az ország területi integritását, hivatalosan nem mondanak le az elszakított területekről.
Röviden: Ez a felszólalás semmitmondó, értéktelen, ahogy az aznap elhangzottak közül úgy egységesen az összes. Azzal én egyetértek hogy Ukrajna csak területvesztéssel tudna békét teremteni, ezt meg is tehette volna már tavaly márciusban. Viszont látható hogy Ukrajna reális esélyt lát arra hogy támogatásokkal megnyerheti a háborút, az EU és az USA pedig tolja nekik a segítséget, de sokkal több kell nekik. Másrészt azzal is egyetértek hogy ez a háború nem tavaly kezdődött, hanem 2013 óta jelen van egy konfliktus amit az ukrán kormány 10 év óta esze ágában sem állt megoldani, hanem a szőnyeg alá söpört. Ha így folytatódik a dolog oda fogunk kilyukadni hogy 3 év múlva az adónk egy része Ukrajnába fog vándorolni helyreállítási alap címszóval. Tekintve hogy Ukrajna lemondhatott volna a vitatott területekről a béke érdekében, esetleg az ENSZ vagy a NATO közreműködésével egy kompromisszumképesebb békeszerződést összehoznak, ami nyilván valóan szintén Ukrajna területvesztéséhez vezetett volna, de Oroszországot hosszútávon hátránnyal érintené.
Szerintem felesleges erről a magyar Parlamentben vitázni, a Fidesz pedig egy tohonya szabotőr, mindig szembe megy az EU-s politikával, de nem is véletlenül, részemről szólva a kormány rejtett programja hogy 2030 környékén HUXIT névszavazás legyen. Engem ez azért nem érdekel, mert hosszútávon nem feltétlen képzelem a jövőm Magyarországon, pláne ha az adóm egy része Ukrajnába vándorolna, holott elkerülhető lett volna ez az országrombolás. Az pedig rátesz az egészre egy lapáttal hogy Bulgária szintje felé tart a gazdaság.
Általában a napirendi felszólalásokról:
Ez a felszólalása abszolút semmitmondó, de úgy általában elmondható hogy az ilyen napirendi pontos felszólalások, teljesen mindegy ki és melyik párttól szólal fel, 10/9 felszólaló direkt annyira diplomatikusan fogalmaz, hogy konkrétan elmondja a semmit.
Leginkább az a helyzet hogy a Fideszes politikusok célozgatnak mennyire sz*r a baloldal, mutogatnak a brüsszeli szankciókat pedig minden beszédbe belefoglalják, a szájukba van adva a szó, azért kapnak fizetést hogy propagáljanak. Ez az egész nem több mint egy valóságshow a Parlamentben és tükrözi az ország színvonalát.
Ezt követően jön a baloldaltól ahonnan olyan személyek reflektálnak, akik komolyan veszik a Fidesz által elmondottakat. Olyan agyatlan politikusok szólalnak fel mint Szabó Tímea, Arató Gergely, Tordai Bence, rajtuk kívül Bangónét is említeném, de vele most nem is tudom mi a helyzet, hál' Isten mostanában nem látni. Varjú László szintén egy elég heves vérmérsékletű figura, nagyon ritka amikor értelmesen hozzátud szólni a dolgokhoz.
A kérdésre válaszolva, gyűlölöm mindkét oldalt, a Mi Hazánk pedig amit csinál az nem Harmadikutas párttá minősíti őket, hanem szélsőjobb párttá.
Nem mondom hogy a Fidesz malmára hajtják a vizet, mert nem ez a helyzet, Toroczkai Lászlónak és Dúró Dórának pedig vannak úgy 3 havonta egyszer ténylegesen értékes felszólalásai, illetve szerintem elismerésre méltó hogy nem félnek felszólalni kétes ügyekben sem.
Viszont náluk akit szintén ki nem állhatok az Novák Előd személye, egyszerűen legalja bohóc szint amit képvisel, a Parlamenti színvonalat szintén aláássa.
Nem.
Azt nem értem, hogy mért nem vetik be a pestist, meg a feketehimlőt a háború megfékezésére.
Több laborban is van. Mért nem szórják szét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!