Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Svábok kitelepítésével kapcsol...

Svábok kitelepítésével kapcsolatba lenne 1 kérdésem. Valoban a svábok 99 százaléke náci vopt és hitlert támogadta valamint önszántukbol müködtek eggyüt a gestapoval?

Figyelt kérdés
Van egy kép tapasztalatom sváb személyekkel ( elég negativ hozzáteszem tudom hogy nem reprezentálják az összes svábot de akkor is) elég nagyképünek tüntek akiknek kész nyüg hogy magyarokkal kell eggyütélniük

2023. márc. 8. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Én sajnos, csak az egykori svábok 98,5%-át ismertem, igy róluk tudnék nyilatkozni, a maradék 0,5%-hot nem kérdeztem meg, hogy nácik voltak-e, vagy sem :(
2023. márc. 8. 10:49
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Borzasztó tapasztalat lehet hogy megdolgozunk a javaikért és a kuncsorgókra szánalommal nézünk.

Üdv egy sváb.

2023. márc. 8. 12:02
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Az itteni svábok többsége kényszerből támogatta Hitlert, akárcsak ahogy utána hirtelen milyen sok komcsi lett az országban.

A svábok kitelepítésével meg kollektíven akarták büntetni az egész német nemzetiséget, magyarán volt aki azért bűnhődött mert svábnak született.

2023. márc. 8. 12:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A 40-esévekben a magyar állam tartott egy népszámlálást, ahol sok sváb így jelölte meg a nemzetiségét.

Pár èvvel később a magyar állam ezeket az adatokat odaadta a németeknek, akikmegkerestèk a lakosokat ès kènyszerűen besorozták őket. Persze biztoa volt olyan aki önként jelentkezett, de ha nem akart menni, az sem számított.

Később emiatt a szocializmusban sokan letagadták a sváb származásuk (a kitelepítések miatt)

2023. márc. 8. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

2 -es vagyok, a kérdező rám is írt szidkozódva :D

Magára ismert a kuncsorgásba :D

2023. márc. 8. 19:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem ismertem magamra dédszüleim maguk is sváb szülöktöl származnak de ök szégyelték egyrészt a hozzáálásuk másrészt hitler miatt.
2023. márc. 9. 15:10
 7/7 anonim válasza:

Baromság, hogy a magyarországi németek (svábok) 99%-a támogatta volna a hitleri politikát. Sok sváb falu politikailag "kettészakadt". A II. világháború első szakaszában az önkéntes katonák egy része (inkább német érzelműek, jellemzően alacsony társadalmi helyzetűek, sok közülük úgy gondolta, hogy így jobb túlélési esélyei vannak a jobb felszerelés, kiképzés, ellátmány miatt) az SS-hez jelentkezett, a másik része (inkább magyar érzelműek, a Magyarországhoz való lojalitását kinyilvánítani kívánók) a Magyar Királyi Honvédség önkéntese lett. A svábok többsége mindkét nemzethez nagyon erősen ragaszkodott, mindkettőt a sajátjának érezte. Nyilván ez nem fekete-fehér, inkább árnyalt dolog. A sorozott katonák nem választhattak, a két állam egyezménye alapján a magyarországi németeket nem csak a Magyar Királyság sorozhatta be, hanem a Német Birodalom is.

Az SS (Waffen-SS) csak eleinte, 1941-ig vagy 1942-ig állt kizárólag önkéntesekből, később soroztak is nagy számban. Nem az a történelmi kor volt, ahol megkérdezték, hogy mit szeretnének az emberek.

A németek kitelepítése nem azért történt, mert "nácik voltak", hanem azért, mert a győztes hatalmak így állapodtak meg egymással.

A Gestapo Magyarországon jelentős szerephez az 1944-es német megszállástól kezdve jutott, kb. 60-80 fős személyzettel.

Ajánlott könyv: "Die Gestapo in Ungarn"

okt. 9. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!