A pártok a mi életünk kéretlen, ránk kényszerített főszereplői?
Ami azt illeti nem kéretlen. A demokráciát és a többpárt rendszert a nép akarta.
Ettől függetlenül én is várom, hogy valami anarchisztikusabb állam berendezkedés jöjjön. De ez még eltarthat több száz évig is, ahogy az előző államformák fejlődése.
Nép akarta vagy egyes befolyásos emberek akarták a több párt rendszert?
Mert rendszerváltáskor semmiféle népszavazás, konzultáció nem történt ezzel kapcsolatban.
Ezért szól kérdés a kéretlenségről.
Ez puszta logika.
Egypártrendszer volt a rendszerváltás előtt. A politikai elitünk megmaradt az oroszok kivonulása után is. Miért akarták volna a hatalomban maradt politikusaink gyengíteni a saját rendszerüket? Nyilván a társadalmi nyomás hatására állapodtak meg egy több pártból álló parlamentben, amelybe demokratikusan választjuk a képviselőket.
5.
Nem sikerült megértened sem a kérdésem, sem a válaszom.
Mert nem fejted ki magad rendesen! Az összes információt dekódoltam az előző válaszodból és kérdésedből.
Akkor az emberek egypártrendszert akartak vagy királyságot? Biztos valami hasonló, szigorúan nem demokratikus államformát! :D
"Ami azt illeti nem kéretlen. A demokráciát és a többpárt rendszert a nép akarta."
Azért ebben nem vagyok biztos, nem volt népszavazás róla, hogy királyságot vagy egyszemélyes diktatúrát vagy teokráciát vagy oligarchiát vagy ad absurdum anarchiát akarunk-e.
Soha, sehol nem szavaztatták meg a néppel ezeket, hogy na, kedves nép, ezek a lehetséges opciók, tessék választani, és ami a legtöbbet kapja, az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!