Örökbefogadás kapcsán miért kellene a meleg párokat előtérbe helyezni?
"Annyira sugárzik a kérdésedből, hogy közöd nincs a témához, te jó ég...
Tele van Magyarországon az összes gyermekotthon olyanokkal, akiket senki sem akar."
ez konkrétan hazugság. ordas nagy hazugság.
többéves átlag úgy néz ki, hogy éves szinten van kb. 2.000 gyerek, akiket örökbe lehetne fogadni, ebből örökbe fogadnak kb. 1.000-et és kb. 1.000 új termelődik.
ezen felül van még állami gondozásban kb. 20.000 gyerek akiket nem lehet örökbe fogadni, mert a törvények nem teszik lehetővé.
"..Elég megnézni a statisztikákat, hogy a gyermekotthont elhagyók közül mire jutottak az életben... Konkrétan semmire. Undorító ez az ország, úgy ahogy van. Ideológiai okok miatt temérdek olyan gyermektől fosztják meg a jó élet, jobb lehetőségek, szerető család közegét..."
igen, valóban ideológiai okok miatt, csak éppen nem az a gond, hogy a homoszexuálisok fogadhatnak-e örökbe vagy sem, hanem az, hogy senki nem meri felvállalni azt, hogy azt kell mondani egyes (igen csak sok és egyébként jelentős részben roma) szülőnek, hogy te akkora szerencsétlenség vagy, hogy ezt a gyereket már sosem kapod vissza, keresünk neki egy rendes családot.
azért mérhetetlenül hazug, amit leírtál, mert ha valóban érdekelnének a gyerekek, akkor ezt tudnád.
de nem tudod, nem is érdekel (mert semeddig nem tartott volna utánanézni), csak takaródzol a gyerekekkel, hogy közben a saját kicsavart ideológiád nyomd le az emberek torkán.
2: "Tele van Magyarországon az összes gyermekotthon olyanokkal, akiket senki sem akar."
Rosszul tudod, vagy szándékosan csúsztatsz. Cigányokkal, sérült gyerekekkel teli van, igen, akik senkinek sem kellenek, beleértve a meleg párokat. Egészséges magyar gyerekeket sorra viszik, rengeteg férfi-nő tagú pár áll értük sorba.
Bár talán elfogultnak tűnhetek, tekintve, hogy magam is leszbikus vagyok, de én úgy gondolom, hogy egy gyermeknek, aki ilyen körülmények közé lett kényszerítve, nagyon szüksége van egy családra.
Szerintem őt nem fogja érdekelni, hogy két anyukája, vagy két apukája van, hanem az, hogy (jó esetben, ha már kihozták) szeretve van, meg van becsülve és mindent megpróbálnak megteremteni neki.
Mivel jobb, ha a leszbikus nők mesterséges megtermékenyítéssel újabb gyermeket hoznak a világra, mintha megmentenének egy szegény gyermeket?
Hála a jó égnek, hogy én is egy elfogadó, nyugati országban élek, ahol azt helyezik előtérbe, hogy milyen ember vagy, nem a szexuális beállítottságod alapján ítélkeznek fölötted. Édesanyám szintén árvaházban volt egy jó ideig, mire a nagyszüleim (mivel vérszerinti, vagy nem vérszerinti, nem teszünk különbséget) megtalálták. Elképesztő, hogy milyen körülmények között élt, miket élt át, és mennyit szenvedett az alatt az öt év alatt, amit ott töltött.
Már csak ezért sem szeretném a mesterséges megtermékenyítést választani. Szeretnék egy gyermeknek családot adni. Nem értem, ezért miért kell megkövezni egy egyébként jószándékú embert.
Annyira elvakultan ítélkeztek mások fölött, hogy az valami hihetetlen. A saját nemzetem kitagadott, ezért menekülnek sokan az országból. Nem azért, mert nem akartam tisztességes állampolgár lenni.
Mielőtt valami bunkót kommenteltek a hirtelen haragotok következtében, kérlek gondoljátok át a soraimat. Mindenkinek egyenlő eséllyel kellene indulnia, mert itt nem a ti életetek, hanem azé a szegény gyermeké a tét.
Tizennégyes válaszoló vagyok.
Statisztikát nem tudok neked mutatni, de szerintem nem lehet senkire szexuális orientációt erőltetni, illetve véleményem szerint nem a meleg szülők befolyása miatt lesz valaki meleg.
Nem hiszem, hogy egy normális szülőt érdekelné, ha a gyerek szexuális irányultsága eltér az övéktől. Mindkét irányba egészségtelen a diszkrimináció (ha meleg párnak van heteroszexuális, vagy ha heteroszexuális szülőknek homo- vagy biszexuális a gyermeke). Attól még ugyanúgy az én gyermekem és nagyon szeretem, akkor is, ha nem az én utamat követi.
Bányász szülőknek, nem kell hogy bányász legyen a gyermeke is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!