A Fidesz miért nem tesz semmit a magyarbűnözés/fehérbűnözés visszaszorítására?
21-es!
Mint ahogy az is megdőlt, hogy csak cigányok bűnöznek, a magyarok sem különbek. Hozzátenném egyszer sem mondtam azt, hogy kizárólag a magyarok az adócsalók, nem tudom honnan szedted ezt.
"magyarokat találsz"
Mivel Magyarországon vagy 😂😂
Az arányt nézd meg inkább 😂
Cigányok 90%-a bűnöző.
Ellenben a magyarok 10%-a bűnöz csak.
Ennyivel különbek vagyunk.
Tisztelet a kivételnek, de a cigányoknak többnyire igénye sincs kitörni a mélyszegénységből, a bűnözésből. Sőt, ha valaki mégis megpróbálja, a többiek kiközösítik.
Dolgozott a helyi kisboltban egy fiatal cigány srác. Esküszöm a legrendesebb alkalmazott volt, mindig köszönt, kiszolgált a csemegepultból, tisztelettudó volt. Beszélgettem vele kicsit és mesélte, hogy rossz körülményekből jön, azért dolgozik a boltban, hogy legyen egy kis pénze, mert egyetemre jár, mérnöknek tanul. Mondta, hogy egy picike garzont bérel, mert a szülei elzavarták, amiért ő egyetemen akar tanulni. Minden tiszteletem azé a srácé!
Az átlag viszont megelégszik a putrival, de 13-14 évesen már szül, hogy aztán legyen 7-8 pulya. Na itt van a gond!
Ezt a fidesztől kéne megkérdezd, de valószínűleg azért, amiért a cigánybűnözés vagy [bármelytetszőlegesnemzetiségneve]bűnözés ellen sem: nem igazán érdekli őket.
Mindazonáltal a kérdésed bővebb leírása alapján úgy sejtem, mintha nem is arra volnál kíváncsi, hogy a fidesz bűnüldözési politikája miért nem hatékonyabb, hanem arra, hogy mit szólnak a válaszadók ahhoz, hogy te súlyosabb problémának véled az adócsalást a lopásnál.
Egyrészt mindenkinek a maga baja a fontosabb. Azaz az emberek többségének azért szúrja a szemét nagyobb mértékben a lopás és kisebb mértékben az adócsalás, mert a lopásnak ők a közvetlen károsultjai, míg az adócsalásnak csak a közvetett károsultjai. Én speciel mindkettőt megvetem, de azt be kell hogy valljam, hogy jobban haragudnék a szomszédomra, ha egyszer csak eltüntetné a fűnyírómat, mintha kiderülne, hogy elfelejtett ingatlanadót fizetni, és ezért nem lesz a városgondozásnak pénze lenyírni az utcán a füvet. Utóbbi esetben a passzívan saját vagyonából nem teszi be a közösbe amit be kéne, előbbi esetben pedig aktívan a más vagyonából veszi el, ami sosem volt az övé. Egyik esetben a nagy közös megúszásával a rendszerrel akaszt tengelyt (amely rendszer azért elég sűrűn be is darálja aztán az ilyen hazárdjátékosokat), másik esetben a békés egymás mellett élés egyik alapkövét: a másik tulajdonának a tiszteletben tartását rúgja fel. Ha mától mindenki adót csalna, pár év múlva rosszabbak lennének az utak, később érne ki a mentő, rosszabb lenne az oktatás, a közlekedés, meg még egy rakat szolgáltatás. Ha mától mindenki lopna, holnap kitörne egy polgárháború.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!