Gyurcsány miért nem vonul vissza a politikától, szűnteti meg a DK-t ha miatta vannak sorozatos fidesz kétharmadok és ő tényleg kormányváltást akar ?
Kérdés nekem az, hogyha ennyire agytröszt lenne a Feri, akkor 2010 óta mi a túróért nem tudott semmit sem felmutatni a DK-, éés egyéb összevisszaságaiból?
Nem lehetséges, hogy ez a társadalom ugyanúgy, mint a Sorossal, démonizálva van csak a Ferivel is, és a Feri nem is tud/akar már akkora nagyot röffenteni, csak a Fideszesek, és haverjaik fújják fel ezt is, mint a Soros-témát?
"Gyurcsány miért nem vonul vissza a politikától, szűnteti meg a DK-t ha miatta vannak sorozatos fidesz kétharmadok és ő tényleg kormányváltást akar ?"
Tegyük most félre az ellenérzést és hogy ki a konkrét személy, csak a helyzetet nézzük: van pár ellenzéki párt, melyekből egy tudott rövid idő alatt legtöbb szavazót maga mellé állítani. Mi ösztönözné akkor a pártvezetőt arra, hogy feloszlassa a pártját?
Logikailag semmi
Miért gondolod, hogy ha ez megtörténne, ezek a szavazók átcsapódnának máshova?
A párt megrekedt egy támogatottsági szinten. Ez ma a legmagasabb az ellenzéki pártok között de édes kevés a fidesz leváltásához ha önállóan indulnak a választáson.
Amikor egy ellenzéki jelölt indul egy ellenzéki összefogás keretében egy fideszes ellen és az ellenzéki jelölt DK-s akkor a többi ellenzéki szavazó annyira rühellei a DK-t hogy semmi pénzért sem szavaz át a DK jelöltjeire akkor sem ha ezzel az ellenzék bukja a választást. Szerintem ez fordítva is igaz.
Logikailag amig fennáll ez a helyzet addig a fidesz lesz kormányon.
"A párt megrekedt egy támogatottsági szinten. Ez ma a legmagasabb az ellenzéki pártok között de édes kevés a fidesz leváltásához ha önállóan indulnak a választáson."
Ebben neked teljesen igazad van, sőt, az is világos, hogy nem tudnak új választókat megszólítani.
Csak az az egyik kérdés, hogy ha Gyurcsány eltűnne, akár a pártjával együtt, vajon tudna-e ebből bármelyik ellenzéki párt profitálni? Az a gyanúm, hogy nem, hiszen a dk hasonlóan a fideszhez, egy személyi kultuszra épülő szektaként működik.
"Amikor egy ellenzéki jelölt indul egy ellenzéki összefogás keretében egy fideszes ellen és az ellenzéki jelölt DK-s akkor a többi ellenzéki szavazó annyira rühellei a DK-t hogy semmi pénzért sem szavaz át a DK jelöltjeire akkor sem ha ezzel az ellenzék bukja a választást. Szerintem ez fordítva is igaz."
Valószínűleg igen, épp ezért tartok tőle, hogy érdemi előrelépést nem jelentene, ha a dk megszűnne.
"Logikailag amig fennáll ez a helyzet addig a fidesz lesz kormányon."
Ebben is igazad van, de alighanem más irányban kell elindulni a megoldásért, hiszen az sem egészséges, hogy millió apró ellenzéki párt van elenyésző támogatottsággal és jóformán csak az bennük a közös, hogy bárkit, csak Orbánt ne! Egy ilyen összefogásból hogy lenne kormányprogram? Kinek programját hajtanák végre?
Én amellett vagyok, hogy teljesen fel kellene számolni a jelenlegi formációkat (de legalábbis hagyni elsikkadni)
és felépíteni egy új ellenzéket új arcokkal, új stratégiával. Ennek elengedhetetlen része lenne, hogy a formáció meg tudja határozni az identitását, legyen határozott álláspontja, amikbe akkor is beleáll, ha átmenetileg népszerűségvesztést hoz és legyen tárgyilagos, kerülje a demagógiát és a kisstílű csatározásokat. Az az érzésem, hogy sikerülne megszólítani vele a jelenleg inaktív szavazókat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!