Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali ellenzék miért...

A baloldali ellenzék miért nem fogják fel, hogy Gyurcsányék tudnák csak megállítani Orbánt, ezért is fél egyedül tőle Orbán?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy utáljátok Gyurcsányt, de messze a DK az egyetlen opciónk, hogy leváltsuk Orbánt. Szerintetek Orbán miért csak egyedül Gyurcsánytól fél az ellenzékből?

Jakab Péter eltűnt a süllyesztőben, a Momentum Budapesten kívül sosem lesz népszerű, MZP és Karácsony áprilisban leírták magukat, még az ellenzékiek is elfordultak tőlük. A Jobbik és a Kutyapárt pedig csak viccpártok, érdemben sosem kerülnek a hatalom közelébe. Mi Hazánkat meg sem említem, épeszű ember nem szavaz rájuk.

Elég csak megnézni a legfrissebb kutatási eredményeket. Ha a többi ellenzéki párt százalékát összeadjuk még úgy sem érik el a DK szintjét. Lehet szidni Dobrevéket, de a DK az egyetlen párt, amely megtudja szólítani az embereket, erre a közösségi média nagyon jó példa. Nyilván van egy fix szavazóbázisuk, de nem lenne egyszerűbb erre a rétegre alapozva több szavazatot generáli, ahelyett, hogy minden noname pártra szavaznátok? Ha most megint találtok egy senki MZP karaktert a nulláról kellene indulnia 12 éves hatalommal szemben. Már most garantálható, hogy 20% megállítaná az ilyen indulót a következő választáson.

Hozzátenném vicces, hogy mennyire okosnak gondolják magukat az ellenzéki társaim a folytonos Gyurcsányozással, holott pont ők azok, akik a legjobban benyelik Orbán propagandáját. Orbán az, aki folyamatosan azt próbálja tudatosítani mindenkiben, hogy Gyurcsány a legnagyobb ellenség, még tőle is rosszabb lenne... Legdurvább az, hogy ezt mennyien el is hiszik az ellenzékből. Már csak azért is jobb lenne egy baloldali kormány hatalmon, mert egyből javulna a kapcsolatunk az Unióval (megélhetésünk forrása ugyebár), sokkal könnyebben jutnánk hozzá bizonyos támogatásokhoz, forrásokhoz, na de mindegy egyétek csak Orbán propagandáját. Nem lesz itt váltás 2026-ban, de még 2030-ban és 2034-ben sem. :)

2023. jan. 17. 15:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen felesleges szerintem ezeket a kérdéseket feltenni. Az előválasztás a bizonyítéka annak, hogy egy a politikában ismeretlen és független személy képes megszólítani a passzív választókat. Nélkülük márpedig a csüngőhasút nem fogjuk leváltani.
2023. jan. 17. 15:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Képes megszólítani? Miről beszélsz? A részvételi arány minden volt, csak jó nem.
2023. jan. 17. 15:12
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

A DK meg a Fidesz egy kutya. A szart lecserélni egy másik szarra nincs értelme.

Így bármi aminek köze van Gyurcsányhoz az halálra van ítélve.

2023. jan. 17. 15:18
 4/13 anonim ***** válasza:
91%

Egy tét nélküli választásra, teljesen önszántukból elmentek 660 000-en és megszavaztak egy jelöltet, akit szinte nem is ismernek. Nem akarták a megszokott galerit, mert pontosan tudják, hogy mire számítsanak! Szerintem ez több, mint bizonyíték! :D

2023. jan. 17. 15:26
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

Csak mondom, hogy gyurcsánnyal minden SOKKAL ROSSZABB VOLT! Gyakorlatilag államcsődöt hozott össze a bösze alig pár év alatt

Akkor ezt ízlelgesd : Híres libsi gazdaságkutatók bizonyították: Gyurcsány volt a világ egyik legrosszabb vezetője [link]

2023. jan. 17. 15:31
 6/13 A kérdező kommentje:
Azt vágod 4-es, hogy a választásra jogosultak száma az országban több mint 8 millió? Én inkább nem dicsekednék az ellenzék helyében, azzal hogy még 700 ezer embert sem tudtak megszólítani. Pont az előválasztásnál bukott ki az, hogy egy új figura Orbán ellen kevés lesz, mivel nem sikerült annyi embert megszólítaniuk. Biztos vagyok abban, hogy a DK segítségével sokkal szorosabb lett volna az eredmény, Gyurcsányék ismertsége miatt. Hozzátenném Dobrev biztosan nem nyilatkozott volna annyi ökörséget, mint MZP, aki folyamatosan adta a Fidesznek az anyagot. Konkrétan az ökörségeivel elhitette az emberekkel, hogy háborúba küldené őket, mindezt azért, mert nem tudta befogni a száját.
2023. jan. 17. 15:33
 7/13 anonim ***** válasza:
65%

Akkor miért nem fletó felesége nyerte az előválasztást? MIÉRT?

Attól, hogy MZP elszúrta, még nem lesz a dk az egyetlen megoldás.

2023. jan. 17. 15:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Pont ez az. Nem sikerült annyi embert megszólítaniuk, így a Gyurcsányfóbiás Orbán propagandáját benyelt fiatalság megnyerte Orbánnak ezt a választást is. Orbán konkrétan évek óta Gyurcsány ellen nyomja nektek a propagandát, amit mind benyeltek, mint a torkos borz.
2023. jan. 17. 15:40
 9/13 anonim ***** válasza:

Orbán nyert az előválasztáson? Ez nekem új infó! :D

2023. jan. 17. 15:45
 10/13 A kérdező kommentje:

Szövegértés level 99

Azzal, hogy megnyerettétek az előválasztást MZP-vel már borítékolható is volt a fenti indokok miatt, hogy újabb 4 évig nem szabadulunk Orbántól.

2023. jan. 17. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!