Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárokról miért gondolják...

A tanárokról miért gondolják itthon, hogy ők az értelmiség része?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jobber, támogatom a tanártüntetéseket, megelőzve a károgókat.

De mindig meglepődöm azon, amikor magyar értelmiségként hivatkoznak a tanárokra, akiken jellemzően középsikolai, általános iskolai pedagógusokat értünk, nem pedig egyetemi oktatókat, akik inkább lennének nevezhetőek annak (ők nem is tüntetnek egyébként, hiszen jellemzően meg vannak fizetve).

Azok a tanárok, akik éhbér alatt vannak tartva nem azért tartanak ott, ahol, mert a tudásukra szükség van, hanem éppen azért, mert nincsen, a piaci értékük nulla. Nincs szakmájuk, valódi hozzáértésük semmihez, ahogy Woody Allen mondta: aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja.

2023. márc. 1. 11:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Te, az írásodból és stílusodból ítélve, nem vagy értelmiségi.
2023. márc. 1. 11:32
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

#8 Majd jönnek mèrnökök a csùnya hanyatlò nyugatròl.

A jobboldal konkrètan az orszàg ellensège ezzel a politikàjàval.

2023. márc. 1. 11:34
 13/32 anonim ***** válasza:
97%

#9, ennyi ésszel jobb is, hogyha nem mész gyerekek közelébe...

Melyik része nem érthető számodra, hogy KONKRÉTAN AZT TANULJÁK, hogy hogyan kell gyerekeket tanítani és velük együtt dolgozni? Nyilván nem vegyészmérnököket képeznek a kémiatanári szakon...

2023. márc. 1. 11:34
 14/32 A kérdező kommentje:
13: most lényegében megerősítetted, amit én is leírtam. Te beszélsz itt értelmi szintről?
2023. márc. 1. 11:35
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

#10, látom agyad neked is csak azért van, hogy az életfunkcióidat fenntartsa...

Szerinted egyetemre hogyan kerülnek emberek? Mondjuk úgy, hogy kijárják az általánost, utána a középiskolát, nem? Vagy te rögtön a ELTÉ-n kezdték tanulni? ...

2023. márc. 1. 11:37
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
#14, akkor kezdjük ott, hogy te mit értesz értelmiségi szint alatt. Merthogy te a megadott definíciót nem tudod, vagy nem akarod megérteni, az egészen biztos...
2023. márc. 1. 11:39
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"én is egyetemet végeztem, két diplomám is van. Akkor értelmiségi vagyok? Iskola teszi az értelmiségit?"

Van olyan értelmezés, ami szerint igen. Meg olyan is, hogy szigorú értelemben csak a kutatók, akik önálló elméleteket alkotnak számítanak értelmiségnek. Én mindkét vélekedést hallottam már.

"Mellesleg eléggé szégyelleném magam, hogy egyetem mellett annyit ér a tudásom, hogy egy középiskolában tanítsak kémiát."

Ez csak egy mai ostobaság. Régen a tanár - pláne a középiskolai - egy igen megbecsült foglalkozás volt. Az adott szakterület legjobbjai mentek tanárnak, mert számított, hogy a jövő generációját kik tanítsák és mindenki a legjobbat akarta a gyerekeinek. Hogy ez hol romlott el, azt nem tudom...

2023. márc. 1. 11:39
 18/32 anonim ***** válasza:
83%

#17 Ott, hogy a jobboldal kitalàlta, hogy az egyetemeken sjw libsimarxista szeminàriumokat tartanak, ès aki egyetemet vègez az amùgy sem fog valòdi munkàt vègezni, csak az irodàban fogja lògatni a làbàt, plusz ugye mèg sjw libsimarxista is lesz.

Itt kezdődött.

2023. márc. 1. 12:00
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

10

"Drága barátom, a közgazdászt és mérnököt szerinted az általános- középiskolában képzik?"

Nem.De jó alapok nélkül nincs mire építkezni.És egy ember élete nem 20 éves korában kezdődik egyetemistaként.Az,hogy ki hogyan és mire tanítja a gyereket kihatással van a további életére is.

2023. márc. 1. 12:00
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Azt megmondhatnà a kèrdező, hogy a többszörösen kitüntett irodalomtörtènèsz Kabdebò Lòrànt, èrtelmisèginek szàmìtott-e?

Summa cum laude vègezte el az egyetemet, de utàna èvekig a Földea gimnàziumban tanìtott ès csak utàna tèrt vissza az egyetemre. A kèrdező szerint tehàt lediplomàzàs utàn mèg èvekig egy èletkèptelen nyomoronc volt, de aztàn hirtelen èrtelmisègivè vàlt ahogyan egyetemre került.

Aki ezt a hülyeséget kitalálta az biztosan nem volt értelmiségi.

2023. márc. 1. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!