Csak szerintem szánalmas ez?
Tehát ha valaki nem tudná : minden nagy profitot termelő gyár volt komcsi(k) kezében van. A vörösiszapos gyár is. Majd amikor kiönt a maró anyag akkor van pofája azt mondani, hogy az nem is ártalmas. Na ez a komcsi mentalitás.
Mind összelopták magulat a rendszerváltás környéki zűrzavarban. A gazdasági hatalmat pedig gyorsan politikaira váltották. Így let az egykori szegény pápai hithű KISZ vezetőből miniszterelnök (GYF).
Elsőnek:
Senki nem fogja Gyurcsányra, hogy a mohácsi vész őmiatta volt. De hogy az ország eladósodottsága 52 %-ról 80 %-ra emelkedett GDP arányosan az 80%-ban neki köszönhető. Ez kb. a mohácsi vésszel felérő tragédia az országnak. Ha nem nagyobb, csak nem követel egy helyen rövid idő alatt sok emberéletet. Gyurcsányt mentegetni bármilyen szinten is MERŐ OSTOBASÁG. Amit Gyurcsány tett az országgal morálisan, gazdaságilag, politikailag az minősíthetetlen és megengedhetetlen. Ha nekem nem hisztek akkor higgyetek Szilinek aki szintén kimondta ezt a MA reggel című músorban.
ma 16:51
Amit írsz, hogy egyszerre nem követelt sok halálos áldozatot, az azért egy kicsit szíven ütött. Anyám mesélte, hogy két fiatal, családos kolléganője is mostanában ment abortuszra, mert bár szerettek volna még gyereket, de nem tudták anyagilag bevállalni, mert annyira megemelkedett a devizahitelük törlesztőrészlete. A személyes felelősségük is ott van persze, de azért szerintem a kormányzatnak inkább figyelmeztetnie kellett volna az embereket a veszélyekre és nem buzdítani a jónépet, hogy adósodjanak el nyugodtan devizában, mint ahogyan Gyurcsányék tették.
Pont a félidiótáknak fogalmaztam úgy mert azok csak a hirtelen elhalálozók nagy számában tudnak gondolkodni. No mindegy, hosszabban nem fejtem ki.
Egyébként egyetértek. Ez is népirtás, csak gazdasági megszorító eszközökkel, sajnos. Ezt köszönhetjük a Megyó-Gyurcsány-Bajnai rezsimnek.
Egyszerű kérdés például: miért szorítottak meg sokadszorra és miért nem alkalmazták az Orbán-féle bankadó megoldást ilyen nagyságrendben ? Vagyis: miért nem kerestek más utakat a költségvetési hiány foltozására ? Miért volt nekik evidens, hogy ha ők elcseszték akkor természetesen az emberekről húzzák le a 7. bőrt ahelyett, hogy radikális, alternatív megoldáson gondolkodtak volna ? Azért mert ez a legkönnyebb. Megszorítani. Az csak néhény excel tábla meg kommunikáció kérdése. A GYF-AJNAI rezsim csak erre volt képes, másra, intiutívabb, kreatívabb és bátor megoldások keresésére képtelenek voltak. Ez az egyik legnagyobb bűnük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!