Miért van az, hogy a Facebookon a magyarok, oroszpárti,Putyinistenítő hozzászálásokat írnak, miközben a Redditen, ukránpártiakat?
A redditen olvasom, ott szinte csak ukránpártiakat írnak. Miközben a Facebookon, azt láttom, éljen Putyin, éljen, végre nácitlanít hajrá stb...
Miért van ekkora különbség?
Más-más generáció (degeneráció) írja ezeket. Főleg a mamák-taták nyalták be csont nélkül a hazugságmédiában egy évtizeden át ontott putyinista propagandát, és ők koruknál fogva rugalmatlanabbak is, tehát maradnak ebben, hogy putyin nagyszerű fickó, a Nyugat haldoklik, stb.
A fiatalabb fideszkárosultak (negyvenes-ötvenesek) egy fél fokkal önállóbbak és néhanap más forrásból is tájékozódnak. Őket valamennyire megérintette az orosz agresszió, és a háború nyugdíjra, rezsire gyakorolt hatásán kívül néha belegondolnak, hogy százezrek haltak meg putyin miatt, köztük kárpátaljai magyar testvéreink is.
Ők az ukránpárti fideszesek, az ő kiszolgálásukra küldte Kijevbe a titkárnőjét (az államelnököt) orbán, miközben a másik tábort Szijjártó szórakoztatja, a lavrovtól kapott barátság-érdemrenddel a mellkasán, moszkvából, Minszkből. orbán pedig középen pávatáncol, hol az egyik, hol a másik tábornak riszálva egy erotikusat (azok meg értékelik is amikor feléjük pucsít egyet, és két kézzel tömik a szavazatot a tangájába). :-)))
De visszatérve, ennyi a magyarázat: a Facebookon a fidernyákoknak egy másik, idősebb degenerációját látod mint a Redditen.
Több tényező is közrejátszik:
1. Az idősebb generációt idehaza eléri a facebook. A reddit nem.
2. A fb lényegében egy hirdető oldallá degradálódott. Sokkal könyebb elterjeszteni híreket. Akinek van rá pénze befolyásolhatja bérkommentelőkkel a közbeszédet.
3. Az fb algoritmusa vélemény buborékba zárja az embereket. Ezzel felgyorsítja a hasonló véleményű emberek egy poszt alatti koncentrációját.
Aki kutatja a témát biztos tudna még pár dolgot mondani.
A facebookon én egyformán látok mindkét oldalt pártoló hozzászólásokat, a Redditen meg tiltanak mindenkit aki nem a balos mainstreamet nyomja. Engem is letiltottak, pedig sose voltam oroszpárti, csak egyformán kritizáltam mindkét oldalt.
Sajnos független platformok ahol nem a két szekta ural mindent nem igazán vannak.
7-es, sikerült kicsit ellentmondj önmagadnak. Azt írod: "A facebookon én egyformán látok mindkét oldalt pártoló hozzászólásokat", aztán meg azt, hogy: "Sajnos független platformok ahol nem a két szekta ural mindent nem igazán vannak."
Most akkor, ha a Facebookon te mindkét oldalt látod, akkor a Facebook maga szerinted független platform - nem?
Az valahol érthető, hogy két ország háborújában a felek az egyiket inkább hibásnak látják mint a másikat, sosem egyforma a felelőssége két harcoló félnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!