Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a Facebooko...

Miért van az, hogy a Facebookon a magyarok, oroszpárti,Putyinistenítő hozzászálásokat írnak, miközben a Redditen, ukránpártiakat?

Figyelt kérdés

A redditen olvasom, ott szinte csak ukránpártiakat írnak. Miközben a Facebookon, azt láttom, éljen Putyin, éljen, végre nácitlanít hajrá stb...

Miért van ekkora különbség?

2023. febr. 28. 10:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%
Valószínű a két platform felhasználói között van különbség. Redditet inkább fiatal, tanult/tanuló emberek használják, a Facebook meg főleg a középkorú, nyugdíjas, jellemzően "egyszerűbb" emberek plattformja. (Nem minősíteni akarom az Ukrán- vagy Orosz támogató embereket, csak a tényeket igyekeztem leírni)
2023. febr. 28. 10:50
 2/19 anonim ***** válasza:
40%
Facebookja minden prosztónak van a reddit lényegét meg nem fogja megérteni egy átlag 8 általánost végzett fidesz-szavazó.
2023. febr. 28. 10:50
 3/19 anonim ***** válasza:
62%

Más-más generáció (degeneráció) írja ezeket. Főleg a mamák-taták nyalták be csont nélkül a hazugságmédiában egy évtizeden át ontott putyinista propagandát, és ők koruknál fogva rugalmatlanabbak is, tehát maradnak ebben, hogy putyin nagyszerű fickó, a Nyugat haldoklik, stb.

A fiatalabb fideszkárosultak (negyvenes-ötvenesek) egy fél fokkal önállóbbak és néhanap más forrásból is tájékozódnak. Őket valamennyire megérintette az orosz agresszió, és a háború nyugdíjra, rezsire gyakorolt hatásán kívül néha belegondolnak, hogy százezrek haltak meg putyin miatt, köztük kárpátaljai magyar testvéreink is.

Ők az ukránpárti fideszesek, az ő kiszolgálásukra küldte Kijevbe a titkárnőjét (az államelnököt) orbán, miközben a másik tábort Szijjártó szórakoztatja, a lavrovtól kapott barátság-érdemrenddel a mellkasán, moszkvából, Minszkből. orbán pedig középen pávatáncol, hol az egyik, hol a másik tábornak riszálva egy erotikusat (azok meg értékelik is amikor feléjük pucsít egyet, és két kézzel tömik a szavazatot a tangájába). :-)))

De visszatérve, ennyi a magyarázat: a Facebookon a fidernyákoknak egy másik, idősebb degenerációját látod mint a Redditen.

2023. febr. 28. 10:53
 4/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem általános dolog, én pl egy ilyen hozzászólást sem láttam, inkább ukrajnát éltető posztokat.
2023. febr. 28. 10:53
 5/19 anonim ***** válasza:
78%

Több tényező is közrejátszik:

1. Az idősebb generációt idehaza eléri a facebook. A reddit nem.

2. A fb lényegében egy hirdető oldallá degradálódott. Sokkal könyebb elterjeszteni híreket. Akinek van rá pénze befolyásolhatja bérkommentelőkkel a közbeszédet.

3. Az fb algoritmusa vélemény buborékba zárja az embereket. Ezzel felgyorsítja a hasonló véleményű emberek egy poszt alatti koncentrációját.

Aki kutatja a témát biztos tudna még pár dolgot mondani.

2023. febr. 28. 10:55
 6/19 anonim ***** válasza:
8%
Reedit a prolik platformja
2023. febr. 28. 11:12
 7/19 anonim ***** válasza:
28%

A facebookon én egyformán látok mindkét oldalt pártoló hozzászólásokat, a Redditen meg tiltanak mindenkit aki nem a balos mainstreamet nyomja. Engem is letiltottak, pedig sose voltam oroszpárti, csak egyformán kritizáltam mindkét oldalt.

Sajnos független platformok ahol nem a két szekta ural mindent nem igazán vannak.

2023. febr. 28. 11:13
 8/19 anonim ***** válasza:
60%

7-es, sikerült kicsit ellentmondj önmagadnak. Azt írod: "A facebookon én egyformán látok mindkét oldalt pártoló hozzászólásokat", aztán meg azt, hogy: "Sajnos független platformok ahol nem a két szekta ural mindent nem igazán vannak."

Most akkor, ha a Facebookon te mindkét oldalt látod, akkor a Facebook maga szerinted független platform - nem?

Az valahol érthető, hogy két ország háborújában a felek az egyiket inkább hibásnak látják mint a másikat, sosem egyforma a felelőssége két harcoló félnek.

2023. febr. 28. 11:17
 9/19 anonim ***** válasza:
65%
#7 Lehet, hogy az Azov alatti NATO tábornokokról irkáltál, és már unták ezredjére is megcáfolni a Kreml propagandát.
2023. febr. 28. 11:18
 10/19 anonim ***** válasza:
33%
Jewish_girl pártatlan és belátja a lengyelek felelősségét is a holokausztban.
2023. febr. 28. 11:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!