Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról, hogy a...

Mit gondoltok arról, hogy a tanárok tömegesen utasítják el az ingyen munkát?

Figyelt kérdés

A középiskolai tanárok közt van egy olyan kezdeményezés, hogy usaítsák el az ingyen munkát.

Ez konkrétan az emelt szintű érettségik javítását és a szóbelik lebonyolítását jelenti. Ugyanis a középszintű érettségiztetés benne van a munkaköri leírásukban, de az emeltszintűre nekik kell külön jelentkezni, ezáltal plusz munkát vállalni. Viszont a plusz munkáért semmilyen plusz pénz nem jár.

És mivel amúgy is kötelező jelleggel túlóráznak folyamatosan, így minek vállaljanak be még több munkát úgy, hogy nekik semmi hasznuk nincs belőle?

2023. febr. 27. 16:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
Minél többet csesztetik a tanárokat, nekem annál szimpatikusabbak.
2023. febr. 27. 19:03
 12/20 anonim ***** válasza:
24%

Ha tényleg ezt mondták, akkor hazudnak. Külön szerződést kötnek velük az emelt érettségikre és természetesen ki vannak fizetve. Nem olyan sokat, de per dolgozat vagy per vizsgázó alapján kapnak rá a megbízási szerződés alapján pénzt.

Én magam is érettségiztettem emelt szinten, azért tudom. 3500 volt a szóbeli per fő és 2400 az írásbeli per dolgozat úgy emlékszem.

2023. febr. 27. 20:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem a tanárok találták ki ezeket, hanem a Fideszesek. Újabban mindent kitalálnak, csak hogy a tanárokat minél jobban megutáltassák.

2023. febr. 27. 22:29
 14/20 anonim ***** válasza:
71%

12-es, akkor is teljesen jogos, ha nem csinálják.

Ha valami nem kötelező, akkor nem kötelező. Ha a rendőrminiszter azt akarja, hogy le legyenek érettségiztetve a diákok, akkor fizessenek annyit, hogy legyenek elegen, akik elvállalják.

Én most építkezem és kőműveseket keresek. Én is annyit fogok fizetni, hogy találjak rá embert. Hiába találom ki, hogy X ezer Ft-ot adnék a szakiknak, ha ennyiért senki nem vállalja.

Egyszerű ez, mint a pofon, a politikusokon kívül mindenki más képes megérteni.

2023. febr. 27. 22:37
 15/20 anonim ***** válasza:

"Nem a tanárok találták ki ezeket, hanem a Fideszesek."

Jah, értem... Akkor meg szánalmas.

"Ha valami nem kötelező, akkor nem kötelező."

De nincsenek/nem vagyunk kötelezve, legalább is eddig nem volt senki. Van egy Dari nevű program, ahol minden vizsgaidőszak előtt jelentkezel, ha tudsz vállalni vizsgáztatást. Sőt, miután beosztottak vizsgáztatni, utána is el kell fogadnod a renszerben a megbízást, tehát még mindig dönthetsz másképp, illetve arról, hogy hány adag dolgozatot vagy hány gyereket vállalsz szóbeliztetni. Ezért ki is fizetnek arányosan. Arról valóban vitatkozhatunk, hogy a mostani nem könnyű helyzetben lehetne-e mondjuk 3500 forint helyett több a javítás/fő. De ez akkor sem kötelező és akkor sem ingyenmunka.

2023. febr. 28. 08:32
 16/20 anonim ***** válasza:
35%

"Ha valami nem kötelező, akkor nem kötelező."

Oké, de nem is kérte őket senki sem, hogy ezt csinálják ingyen. Ez színtiszta koholmány, semmi más.

A tanárok, iskolai dolgozók, ha a munkakörükön kívüli további dolgot kell csinálni, azért kapnak pótlékot. Ha pl. jegyzősködni kell egy vizsgán, vagy osztályfőnöknek kell lenni...

2023. febr. 28. 09:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16-os, értem én ezt. De ha keveslik, amit érte kapnának, akkor nem vállalják el és kész.

Megfordítva: fizessenek érte annyit, hogy legyen elég tanár, aki vállal ilyet.

Ha tényleg nem ingyen van, akkor valóban félrevezeti a közvéleményt, aki ezt állítja, ebben egyetértek veled.

2023. febr. 28. 09:06
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

"Menjél el tanárnak pár hétig aztán majd meglátod mennyire tévedésben élsz."

Egy stresszes versenyfrérás (versenyszféra) munka akár sokkal megterhelőbb is lehet egy tanár munkájánál. Sokat dolgoznak a tanárok de ne tegyünk úgy, mintha a tanárok többet dolgoznának mint bárki a versenyszférában.

Ráadásul mivel tanárhiányvan, dolgozhatnak bármennyire szarul, nem rúgják ki őket a szar munkáért cserébe. Szemben egy stresszes sokat dolgozó versenyszférás munkánál, ha nem jól dolgozol, felvesznek mást a helyedre.

2023. márc. 16. 21:52
 19/20 anonim ***** válasza:

Akkor megint:

"Menjél el tanárnak pár hétig aztán majd meglátod mennyire tévedésben élsz."

2023. márc. 17. 05:55
 20/20 anonim ***** válasza:

En a versenyszféraban jobban erzem magam mint anno tanárként:)

Eheznem se kell

2023. márc. 17. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!