Komárom -Esztergom megye mégis mitől ilyen gazdag?
Sok ismerősöm mondja hogy hogy Budapest után talán ott a legjobb a fizu. Nem értem egyszerűen. Az osztrák határ sincs olyan közel, egy kicsi megye..
Tatabánya egy leharcolt szociváros, Esztergom max turisztikailag szép, Komárom meg a semmi közepén van.
Sok a külföldi multi, emiatt van verseny a munkaerőért.
Vannak rendes mérnöki munkák.
Utóbbiból Budapesten nincs túl sok.
Hát úgy látszik neked a gazdagság relatív, ha neked gazdag az aki 200-300 ezer forintért gürizik egy gyárban 3 műszakban, biorobotként. Miközben Németországban nettó 3700 Euro az átlagfizetés a nagyvárosokban.
De fogjuk rá, hogy K-E megyében még mindig jobb a helyzet mint Békésben, oké ezt aláírom.
Nem tudom, én fiatalként azt tapasztalom, hogy egyre többen települnek el innen, főleg Budapest, esetleg Győr felé. Egyáltalán nem mondanám gazdagnak a régiót.
Oké, Esztergom az utóbbi években, amióta a Hernádi a polgármester sokat szépült főleg Fideszes pénzből, de Tatabányára semmi pénzért nem mennék például. Komárom mondjuk elhelyezkedése miatt egész jó helyen van, Győr közel van, a szemközti Komárno se egy rossz város, Budapest sincs messze annyira.
Na a lényeg annyi, hogy szerintem nincs nagy jelentősége ennek a megyének az országban, az elhelyezkedését tekintve mindenben átlagos, vagy kicsivel afeletti, de gazdagnak nem mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!