Igazat adtok ennek a civil szervezetnek, amelyik azt kéri, ne lehessen iskolai farsangozás a nagyböjt alatt?
Azzal, hogy szerintük ez nem jó és nem kellene csinálni, azzal egyet értek, azzal azonban nem , hogy ebben bármi központi szabályozás kellene.
A nagyböjti időszak idén február 22-én kezdődik, a farsangi időszak pedig vízkereszt napjával kezdődik és hamvazószerdával végződik. Ez idén január 6. és február 23.
Vagyis normál emberi módon is elmagyarázható, hogy nem helyes farsangot a farsangi időszakon kívül tartani, hiszen van rá az iskoláknak 6,5 hete.
Tényleg azt akarja bárki elmagyarázni, hogy van iskola amelyik nem tudná megoldani előre tervezéssel, hogy normál körülmények között ebben a 6,5 hétben, amikor van 7 pénteki nap is hozzá, a nagyböjt előtt megrendezze a farsangját?
A farsang az farsang. Éppen úgy nevetséges a farsangi idő után megtartani, mint Halloween partit rendezni a karácsonyi készülődés idején vagy éppen Anyák napján ünnepelni Március 15.-t.
Ahol viszont az iskola vezetése erre nem hajlandó ez legyen az ő dolguk. Nálunk is vannak gyerekek akiknek a vallása egyáltalán nem tesz lehetővé semmiféle hasonló rendezvényen való részvételt és még a február 10-i farsangunkon sem lehettek ott. Akkor ez van, akik nem akarják, hogy a gyerekük a farsangon ott legyen azok ne engedjék oda a gyereküket. A többiek, akiket meg nem érdekel a vallás, a nagyböjt és esetleg jóval többen vannak az iskolában mint akiket meg igen, azok hagy döntsenek erről szabadon, iskolai szinten, hogy akarnak-e olyankor farsangozni amikor annak már nincs itt az ideje vagy sem.
Ja ok. Életemben nem böjtöltem még 40 napot.🤭
Mondjuk nem is értem, hogy kit, és miért zavar, ha böjt alatt farsangi buli van, biztos ezt is valami agybeteg, unatkozó, barom találta ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!