Miért nem vállal elég gyereket a magyar? Mi a probléma amikor szanaszét támogatja a családokat és a gyerekvállalást a kormány?
A kormány mandátuma 4 évre szól. A gyereket 18 éves koráig el kell tartani.
Mi van ha megint gyurcsány kerül hatalomra és eltörli a családtámogatási rendszert.
Nem a családokat támogatják, hanem a támogatásokat kötik a gyerekvállaláshoz, nagy különbség!
Magyarán rabszolgának néznek, aki nem gyártja az utánpótlást az nem kap semmit.
Németországban pl szinglik is kaphatnak adóvisszatérítést.
Túlóratörvény, munkavállalók jogai egyre rosszabbak, oktatás, egészségügy fos.
Aki szegény, lenyomják, összeszerelő üzem az ország, normális munkahely kevés.
Ez még gyerek nélkül is szörnyű, gyerekvállalással bebetonozod, hogy örökre csóró és kiszolgáltatott maradsz.
Azért nem hülye mindenki, hogy pár millióért eladósítsa magát egy életre.
Egyszerű a magyarázat.
Pénzzel nem lehet mindent elintézni.
A pénz fizetőeszköz: vásárolni lehet vele, vagy kereskedni, vagy befektetni kamatért, vagy további pénzügyi haszonért. Vagy ha politikus valaki, akkor vehet rajta szavazatokat közvetlenül, vagy közvetetten. De gyerekeket, gyermekáldást nem.
Nyilván számos oka van. Például az egészségügy állapota (sajnos sok szülészeten olyan állapotok uralkodnak, hogy a nők inkább elkerülik), az oktatás helyzete vagy pl a munkáltatók rugalmatlansága (alig van részmunkaidős állás, ha a gyerek beteg megy a hiszti, alig jár utána táppénz).
De a legfőbb ok szerintem a lakhatási válság: egy fiatal pár felveheti az összes létező támogatást, akkor se tud megfelelő méretű és állapotú ingatlant venni, hacsak a család nem támogatja meg őket egy jelentősebb összeggel. Amúgy meg az egész piac kiszámíthatatlan. Ha pl 5 éve két 25 éves elkezdett önrészre spórolni, akkor valsz nem sokkal vannak közelebb hozzá most, mint akkor, mert a szükséges önrész közben a sokszorosára nőtt.
Megoldás lehetne az albérlet, de az meg annyira nincs az országban szabályozva, hogy bérlőnek lenni annyira kiszolgáltatott, amit sokan nem vállalnak be gyerekkel.
Én akartam anno gyereket de Svájcban az akkori barátnőm szakított is velem.
Hogy ő nem fog kint szülni meg hogyan néz ki hogy távol vagyunk mindentől.Mondom mi élünk.Èn kint vagyok igaz egyedül de legalább kirandulhatok a hegyeken.F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!