Van olyan vármegye, ahol nincs vár? Mint épület.
Azért az #5 által adott linken felsoroltak megtévesztőek.
Én Gy-M-S megyében lakom.
Az Écs községre írt Petkevár egy domb, semmi egyéb.
A kapuvári vár is csalódás annak, aki igazi várat keres: gyakorlatilag egy kétszintes kúria, esetleg rámondhatjuk, hogy kastély, de semmiképpen sem vár.
A győri Püspökvár sem vár, csak egy püspöki székhely, aminek van egy tornya. Igaz, a Rába felől legalább várfalak vannak, tehát mondhatjuk, hogy a volt győri vár várfalainak egy része áll még.
Mosonmagyaróváron a magyaróvári vár menti meg a (vár)megye becsületét, az valóban egy tisztességes vár (ma egyetem). Ill. Sopronban a belvárost várkerületnek nevezik, néhol látszanak a várfalak is, de nem lehet ott se mondani, hogy vár lenne ott. Viszont a felsorolásból hiányzik a soproni Taródi-vár vagy gúnynevén Bolondvár. Ezt egy magánszemély, egy egyszerű szakmunkás kisember építette a Kádár-korszakban egyszerűen amiatt, mert megszállottja volt a középkori történelemnek. A köveket egyenként szállította haza saját motorkerékpárján és gyakorlatilag egész élete a várépítésre ment rá. Ma már nem él, és úgy tudom látogatható a vár. Szóval a szocializmus idején is épített várat magánszemély saját magának Magyarországon. :-)
Magyarországon egy normális vár sincs kb. Menj át osztrákokhoz, horvátokhoz aztán meglátod mi az a vár.
Itt csak a birkáknak van vármegye hogy jobbágyok lehessenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!