Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek számára nem...

Az ellenzékiek számára nem cink, hogy kiderült mennyire manipulálhatóak a Fidesz-propagandával?

Figyelt kérdés
Holott állítólag ők az "értelmiség", aztán úgy bekajálták a Fidesz propagandáját MZP-ről, hogy minden harmadik lelécelt. 2022 októberebén még majdnem 3 millió ellenzéki szavazó volt, 2023 április 3-ára mára csak 1,9 lett. Elég jól hatott rájuk a propaganda.

2023. febr. 19. 21:02
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartalmas írást. Sok mindennel egyetértek, amivel nem azokra reagálnék.

"Valójában az a helyzet, hogy mind az ellenzéknek, mind pedig a kormányoldalnak van egy kb. 1,5 - 2 millió között ingadozó stabil választói bázisa (szokták törzsszavazói rétegnek is nevezni az ilyet)."

Szerintem erősen túlbecsülöd az bizonytalanok számát, legalábbis a Fidesz esetén biztosan nincs 1,5-2,0 milliós bizonytalan. Kormányoldalról kb. fél millió lehet, úgy gondolom.

"Valójában az sem meglepő, hogy a kampány során ezek egy része fokozatosan átpártolt a Fideszhez, amint a Fidesz is élesítette a maga kampányát. Ne feledjük az erőforrások elképesztő fölényét sem a kormányoldalon!!!"

Azt sem hiszem, hogy jelentős számú ember van, aki a két tábor között mozgolódna. A bizonytalanok nem a másik oldalra állnak át többségében, hanem inkább el sem mennek szavazni. Viszont a Jobbik esetében a többség egyértelműen a Mi Hazánkhoz pártolt át.

"Na ez volt az az effektus, amit viszont MÁR NEM VOLT IDŐ MEGMÉRNI, mert az ellenzék népszerűsége március utolsó harmadában kezdett egy hihetetlenül meredek zuhanásba"

Sokkal meredekebb zuhanás látszódott az előválasztást követően (de erről te is írtál). Ez arra utal, hogy sokan a nem tetsző eredmény miatt is leléptek.

"Na de nem akartam elveszni most a részletekben, csak arra felhívni a figyelmed, hogy akiket manipulálhatónak nevezel (és azok is), azoknak a döntő többségét TÉVEDÉS ellenzéki szavazónak tekinteni."

Ez tetszik. :D Ha ezt egy-másfél évvel ezelőtt írod le, nem tudom mit szóltak volna. Vagy ha én írom le, hogy valójában 1 millió közülük nem is ellenzéki.

Az ellenzékiek gyakran hivatkoztak magukra úgy (azért írom múlt időben, mert április 3-ika óta nincs így), hogy ők a valódi többség.

Erre amikor kiderül, hogy egy nagyon is jelentős részük felül a propaganda-médiára inkább lemondunk róluk, hogy ááá, ők nem is tartoztak soha közénk. Inkább legyünk kevesebben, csak ne mondják, hogy manipulálhatóak vagyunk. :)

Hozzáteszem attól függetlenül, hogy az ellenzék valóban törzsszavazóinak nagy része élből elutasít mindent, ami a Fidesz médiában hangzik el, még ők is ugyanúgy befolyásolhatók, sőt.

"Ez ugye egy fideszes álkérdés. Rögtön meg is válaszolja. Nem baj, ha nem érti, ezt várják tőle, ezt teszi."

Nem válaszoltam meg. De úgy érzem érzékeny pontra tapintott a kérdés, hisz egyből szükségét érzed, hogy a szellemi képességeimről makogj. :)

"Szegény. Ő z, akit nyugodtan meg lehet lopni, még örül is neki."

Ellentmondás sajnálkoznod, ha valóban olyan együgyü vagyok, mint mondod. Egy olyan ember, aki az egyszerűsége miatt mindig boldog inkább irigylésre méltó. :)

Még annyit róluk, hogy a kormány csinálhat bármit, ha a képzés 9-12 évig tart. Pl., ha hatamas fizetésemelést vezet be (megtörtént) annak nem 1-2 éven belül lesz hatása az orvosok létszámában és életkorában, hanem a képzés ideje miatt legalább 10 év. Azok a leendő orvosok, akik a bér miatt mentek erre a pályára még az elméleti anyagnál tartanak.

2023. febr. 20. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!