Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most már tényleg felbomlik a...

Most már tényleg felbomlik a mszp?

Figyelt kérdés
2010. okt. 5. 07:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Úgy tűnik, hogy nem.
2010. okt. 5. 07:29
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Én nem bánnám.
2010. okt. 5. 07:31
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Én nem szeretem az MSZP-t, de ez akkor is egy buta kérdés.

Miért bomlana fel? Voltak ők már ennél sokkal nagyobb szarban is.

1990-ben a parlamenti választásokon a parlamenti mandátumok 8,5%-át szerezték csak meg.

Csak 33 képviselőjük lett. Ez a jelenleginek is alig több mint fele, akkor sokkal rosszabbul álltak, mint ma.

Négy év múlva 1994-ben fölényesen 54%-nál többet szerezve nyerték a választást. 209 képviselői helyet szereztek.

Több mint meghatszorozták az eredményüket.

Semmi sem tart örökké, 4 év nagyon hosszú idő

A jobbikért inkább lehetne aggódni, az valóban fel fog bomlani. Jön majd helyette egy még nála is radikálisabb társaság.

Én ezt nem kívánom, de biztos vagyok benne.

2010. okt. 5. 07:52
 4/12 anonim ***** válasza:
39%
Á dehogyis,hamarosan megint a legnépszerűbb párt lesz az országban.Balra foög fordulni és szociális demagógiával gyorsan vissza fogja szerezni az elpártolt szavazóit.Most is minden 4-5. ember rájuk szavazott,Budapest meg teljesen baloldali érzelmű.
2010. okt. 5. 07:53
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Sajnos nem,szerintem 2014-ben újra erősek lesznek.Magyar ember semmiből sem tanul:((
2010. okt. 5. 08:07
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell sok idő,hogy újra megerősödjenek. A következő Fidesz-uralom a kiskeresetűeknek katasztrófális lesz. Akkor kell nekik egy baloldali párt,akiben bízhatnak. 4 Év múlva már nem az a párt lesz az MSZP,mint ezelőtt. Lehet,hogy még a neve is más lesz.
2010. okt. 5. 08:15
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

Két kérdésem lenne:

1., Ha a magyar ember buta, akkor most is az volt? Ugyanis óriási hányaduk a Fideszre szavazott. Vagy csak akkor buta, ha arra szavaz, aki nekünk nem szimpatikus?

2., Szociális demagógia: a ne sarcoljon a kormány, ne legyen vizitdíj, van pénz, csak oda kell adni az embereknek, kérdezzük meg az embereket minden kérdésben stb. szerintetek micsoda? Ezzel szerzett a Fidesz 2/3-ot.

Csupán ennyit a fentiekhez.

(egy nem jobbos)

2010. okt. 5. 08:18
 8/12 anonim ***** válasza:
49%

Természetesen a szociális demagógiát a a Fidesz-re is értettem,ők is azzal nyertek.

Ez eddig mindig működött,ezt kajálják az emberek.

2010. okt. 5. 08:30
 9/12 anonim ***** válasza:
41%

A Fidesz az elmúlt 8 év miatt nyert. Ha egyetlen szót sem szólnak, egyetlen plakátot sem ragasztanak ki, akkor is nyernek. Talán nem 2/3-dal, de simán. Sokat nem kellett tenni érte.

Szóval felkínálták tálcán nekik a kormányzás lehetőségét. 8 évnyi pusztítás, rombolás, mértéktelen lopás, hazudozás után, a Fidesz 5 hónapos munkáját becsmérelni, konzekvenciát levonni elég szánalmas.

2010. okt. 5. 08:58
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

07:52

A szokásos szoci parasztvakítás :))))

"1990-ben a parlamenti választásokon a parlamenti mandátumok 8,5%-át szerezték csak meg."

10,9% szavazott rájuk, de a többi MSZMP-töredékre összesen 12%. A mai baloldal ráadásul nem egyszerűen az MSZP örököse, hanem az MSZP-é ÉS az SZDSZ-é. Durva csúsztatás az MSZP mostani 23%-os eredményét az 1990-eshez hasonlítgatni.

"akkor sokkal rosszabbul álltak, mint ma."

Sokkal jobban álltak, mert:

1) Infrastruktúra, sajtó stb. terén a többi párt nem volt sehol, a Népszabinak akkoriban még 300 ezres példányszáma volt;

2) Voltak tartalékaik és lett később szövetségesük az SZDSZ "személyében"

3) Nem a 60 év felettiek voltak a párt törzsszavazóbázisa, hanem a középkorúak. Akkoriban az öregek még az FKGP-re és a KDNP-re szavaztak, a baloldal nem volt egyenlő az öregekkel.

"Négy év múlva 1994-ben fölényesen 54%-nál többet szerezve nyerték a választást."

A választáson 33%-ot kaptak, a mandátumok aránya lett 54%, mert a jobboldal és a liberális oldal megosztott volt. Jelenleg viszont pont a jobboldal (Fidesz) egységes és a baloldal (MSZP, Jobbik, LMP, meg a viccpártok, pl. MDF) megosztott.

2010. okt. 5. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!