Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történik azzal a sok...

Mi történik azzal a sok TB-járulékkal, amit fizetünk?

Figyelt kérdés
Mert hogy az egészségügy nem lát belőle szinte semmit, az biztos.
2023. febr. 12. 20:31
1 2
 11/20 árokpart ***** válasza:
A betegellátáson kellene sokat javítani, hogy legalább hasonló legyen mint amilyeneket a világ boldogabbik felén lévő országok filmjeiben látunk. A nővérek lehetnének kedvesebbek.
2023. febr. 12. 21:26
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Megy stadionba, meszaros-tiborc szállodába és propagandába.

De eleve vicc hogy 33%adó 27% áfa...

Vagyis a magyar dolgozó emberek a munkájuk 60%ban ezt fizetik, ezért dolgoznak aztán megis pusztulat az eü...pusztulat minden.

2023. febr. 12. 21:32
 13/20 anonim ***** válasza:
11%

"De eleve vicc hogy 33%adó 27% áfa..."

Hú mekkora vicc...

Ausztria 55% adó, 20% áfa

Belgium 50% adó, 21% áfa

Horvátország 40% adó, 20% áfa

Franciaország 49% adó, 20% áfa

Németország 47% adó, 19% áfa

De úgy teszel, minta csak Magyarországon vágnák meg ennyire adókkal az embert.

2023. febr. 12. 22:35
 14/20 anonim ***** válasza:
46%

Egyszerűen kevés a befizetett összeg, mert pl nagyon keveset keresünk itthon, de ettől még nem lesznek olcsóbbak az orvosi eszközök, gyógyszerek, stb és ugye az orvosok bőven egy átlag magyar felett keresnek.

Nem szeretem a fideszt, de nem lopnak ebből semmit, egyszerűen ennyire futja:D a probléma inkább az, hogy nem száll bele az állam több pénzzel. De persze ez értehető, hiszen innen nem lehet sajnos lopni, meg ilyen propaganda gépezettel nincsenek ennyire nagyvonalú intézkedésekre rászorulva.

2023. febr. 12. 22:47
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

Önző vagy, hogy sajnálod Mészáros Lőrinc Úrtól a tb pénzt?

Nézd Andi! TB járulék. Nekem fizetik.

2023. febr. 12. 22:52
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
Pl stadion vagy kisvasút lesz belőle
2023. febr. 12. 23:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Tegyük helyre. A TB annyi mint társadalom biztosítás. A biztosítás úgy működik, hogy megállapodunk, mi és miért lesz biztosítva, mit fizetünk ezért és mit kapunk, ha a feltételek teljesülnek. Mondom, ez a szerződés.

Amiről a kérdező beszél azt néhányan meghatározták, a többit nem kérdezték, hanem kényszerítették. Az nem "biztosítás", az pár ember döntése. Ha én döntök valmiről, bármikor megmásíthatom, törölhetem. A döntés mindig ilyen. Ami nem ilyen, azt megállapodásnak nevezik.

Más: tegyük fel, hogy mégis biztosítás. Nem az, de tegyük fel. Akkor azt te fizeted, te kapod. Ha ez a "kapás" olyan, hogy műszer, gyógyszer meg miegymás kell hozzá, azt nem te fizeted. Te a használatát, a működését fizeted.

Más: A szavaknak jelentésük van. Jellemzően egy szónak egy. ha több, azt tanítják, abban megegyezünk, mikor melyik. Amiről itt beszélünk (TB, orvos, kórház stb.) az nem az, csakannak mondják. Azért nem az, mert e szavaknak pontos jelentésük van, ha ne mannak látod, nem szabad annak mondani, mert akkor káosz lesz. És mindenki beszél, mindenki annak érti aminek akarja és vannak viták, zavargások meg sok minden, csak együttműködés, közös cselekvés nincs. Tudod egy hadsereg mivé lenne, ha így viselkedne? Nos egy társadalom is. Csak a hadseregnél azért borzadnál el, mert kívülről nézed, a társadalomban meg belül vagy. De azért szabadám nyitott szemmel járni ott is.

2023. febr. 13. 00:06
 18/20 anonim ***** válasza:
10%
Lóf@szt fizetünk mi be keveset! 2012-ben dolgoztam magyarországon utoljára, akkor fizettem kb. 400 euró adót és kézhez kaptam kb. 500 eurót. Egy évre rá mentem Németbe ott 1400 eurót kerestem és 400 eurót adóztam. Hogy a f@szba lehet ez? Hova dugják a pénzt?
2023. febr. 13. 09:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Ne firtasd!

Elégedj meg azzal, hogy egy életen át fizetheted! :D

2023. febr. 14. 18:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez egy igazán jó kérdés. Én arra lennék inkább kíváncsi, hogy miért vagyok köteles fizetni, ha egy k@rva időpontot 8 hónapra adnak panasz idején, s muszáj vagyok magánhoz menni, hogy oda csak 1 hónapot várjak? Vagy ha az állami orvos nem foglalkozik velem, s el kell mennem magánba, hogy egyáltalán megvizsgáljanak? Ha az állami fogorvos pénzt kap zsebbe, hogy szedje le normálisan az ingyenes fogkőleszedést, de csak elnagyzolja, majd rá két hónapra már úgy bántja az ínyemet, hogy feszt vérzik és el kell menni magánba leszedetni 20 ezerért?
2023. ápr. 9. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!