Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Már a jogosítvány is luxus...

Már a jogosítvány is luxus lett Orbániában?

Figyelt kérdés
[link]

2023. febr. 10. 11:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
82%

Én annak éreztem 2014-ben is amikor csináltam a jogsit. Az egyik legolcsóbb autóiskolába jelentkeztem, és a végén kb 135 ezerre jöttem ki. És akkor a minimálbér 100 ezer volt, a bérminimum 120, tehát eléggé fájt a jogsi.

Most megnéztem, ugyan abban az autósiskolában 280 ezer lenne egy jogosítvány. Ez több, mint 100%-os drágulás. A minimálbér 230, a bérminimum 300 ezer ma. Tehát arányaiban egyáltalán nem húzósabb a jogosítvány, mint régen.

Csak az idő megszépítheti a dolgokat, és a többi dolog emelkedése miatt nehezebb jogsira gyűjteni.

2023. febr. 10. 11:40
 12/33 anonim ***** válasza:
69%
Orbánisztánban sokan azt is tudják hogy a kocsi nem jogsival megy, nap mint nap van rá példa.😅
2023. febr. 10. 11:42
 13/33 anonim ***** válasza:
91%

Tételezzük fel, hogy igaz a félmilliós összeg. (azért ha ötödjére próbálkozik és a kötelező órák dupláját vette az talán nem átlagos)

A minimálbér 154 ezer (230-240 ezren dolgoznak ennyiért, most mutatok neked olyan állást ahol kétműszakban, 8 osztállyal, ingyenes lakhatással keresel nettó 300-at) akkor az olyan megugorhatatlan összeg egy fiatalnak amikor egy nyári melóval összejön?

2023. febr. 10. 11:43
 14/33 anonim ***** válasza:
69%
A mostani jogsik lettek drágák. Az eddigiek maár megvannak. Szóval ez van.
2023. febr. 10. 11:44
 15/33 anonim ***** válasza:
28%

"kocsi nem jogsival megy"

Az ilyeneket emberölés kísérlete miatt börtönbe küldeném.

Ezek egy több mint egy tonnás fegyverrel veszélyeztetik mások életét előre megfontolt szándékkal.

2023. febr. 10. 11:49
 16/33 anonim ***** válasza:
82%

Mert a jogsi garancia arra, hogy nem veszélyezteti vele az ember mások életét? :D

Na, pihenj, vérpistike, inkább pakold a szalagra a gyárban a cuccot, mert a végén még levonás lesz xD

2023. febr. 10. 12:03
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
Majd, ha az önvezető autók nagyon elterjednek, kvázi kiváltják a manuális vezetésű autókat, akkor a sok autóoktatóhiéna lehúzhatja a rollót.
2023. febr. 10. 12:11
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

85'-ben 7200ft volt bukás nélkül egy B-kat.

Akkor 2havi kezdő fizetésem volt ez az összeg.Most is kb. ez az arány,mért kell ezen puffogni.Akinek szüksége van rá az megcsinálja azt jóvan.

2023. febr. 10. 12:52
 19/33 anonim ***** válasza:
80%

Fiatalként, ha magadnak kell előteremteni rá a pénzt, akkor bizony k drága. Bár igazán olcsó soha se volt. Az én időmben még a kresz tanfolyam is kötelező volt, na az volt aztán az értelmetlen és pofátlan lehúzás.

Talán majd a jövőben lehetőség lesz rá, hogy szimulátorral kiválts valamennyi órát.

2023. febr. 10. 12:52
 20/33 anonim ***** válasza:
10%
Akkor kevesebben lesznek az utakon! Ez baj? Lassan az autó is luxus lesz, ha a hagyományosokat betiltja az okos púnió, a villanyos dodzsemeket meg jóval kevesebben engedhetik meg maguknak ezeken az árakon.
2023. febr. 10. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!