Én annak éreztem 2014-ben is amikor csináltam a jogsit. Az egyik legolcsóbb autóiskolába jelentkeztem, és a végén kb 135 ezerre jöttem ki. És akkor a minimálbér 100 ezer volt, a bérminimum 120, tehát eléggé fájt a jogsi.
Most megnéztem, ugyan abban az autósiskolában 280 ezer lenne egy jogosítvány. Ez több, mint 100%-os drágulás. A minimálbér 230, a bérminimum 300 ezer ma. Tehát arányaiban egyáltalán nem húzósabb a jogosítvány, mint régen.
Csak az idő megszépítheti a dolgokat, és a többi dolog emelkedése miatt nehezebb jogsira gyűjteni.
Tételezzük fel, hogy igaz a félmilliós összeg. (azért ha ötödjére próbálkozik és a kötelező órák dupláját vette az talán nem átlagos)
A minimálbér 154 ezer (230-240 ezren dolgoznak ennyiért, most mutatok neked olyan állást ahol kétműszakban, 8 osztállyal, ingyenes lakhatással keresel nettó 300-at) akkor az olyan megugorhatatlan összeg egy fiatalnak amikor egy nyári melóval összejön?
"kocsi nem jogsival megy"
Az ilyeneket emberölés kísérlete miatt börtönbe küldeném.
Ezek egy több mint egy tonnás fegyverrel veszélyeztetik mások életét előre megfontolt szándékkal.
Mert a jogsi garancia arra, hogy nem veszélyezteti vele az ember mások életét? :D
Na, pihenj, vérpistike, inkább pakold a szalagra a gyárban a cuccot, mert a végén még levonás lesz xD
85'-ben 7200ft volt bukás nélkül egy B-kat.
Akkor 2havi kezdő fizetésem volt ez az összeg.Most is kb. ez az arány,mért kell ezen puffogni.Akinek szüksége van rá az megcsinálja azt jóvan.
Fiatalként, ha magadnak kell előteremteni rá a pénzt, akkor bizony k drága. Bár igazán olcsó soha se volt. Az én időmben még a kresz tanfolyam is kötelező volt, na az volt aztán az értelmetlen és pofátlan lehúzás.
Talán majd a jövőben lehetőség lesz rá, hogy szimulátorral kiválts valamennyi órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!