Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzéki nem mi hazánkos...

Ellenzéki nem mi hazánkos szavazók támogatjátok eu szankciókat?

Figyelt kérdés

2023. febr. 7. 19:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Mert ami talán 12 évvel ezelőtt konzultációnak lett szánva, az az évek során szánalmas inzultációvá fajult. Volt komoly és korrektül megfogalmazott, nem kormánypropagandának szánt konzultáció valaha is, főleg az elmúlt 5-10 évben? Van bármilyen független számláló bizottság? Nyilván nincs. Ráadásul online korlátlan számban kitölthető. Még egy random közvéleménykutatás hitelességét se éri el. Gyakorlatilag azt mondanak be részvételi eredménynek vagy a kérdésekre adott válaszokra kapott eredményül, amit csak akarnak.
2023. febr. 7. 20:32
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Mégis miben számítana? A visszaküldők nem támogatják a szankciókat, mi támogatjuk a szankciókat, Orbán Viktor eddig MINDEN szaknciót magszavazott.

Szerinted miben számítana? Én kíváncsi vagyok, hogy szerinted min változtatott volna, ha azok is visszaküldik akik támogatják.

2023. febr. 7. 20:34
 13/20 anonim ***** válasza:
21%
Természetesen minden EU ellenes dolgot támogatok. Ha szankciókkal lehet őket kinyírni, akkor azokat is.
2023. febr. 7. 21:54
 14/20 anonim ***** válasza:
42%

Az Oroszország és az orosz terjeszkedés (akár Ukrajna ellen, akár nálunk gazdaságilag) elleni fellépést maximálisan támogatom.

Viszont olyan szankciókat, amik nekünk is fájnak (konkrétan az egész EU-nak, vagy csak Magyarországnak), na azokat nem. Gondolok itt az energiahordozók szankcionálására. Még szerencse, hogy legalább részben sikerült engedményeket kapni alóluk. Az a baj, hogy eszetlenül csinálják ezeket is, és még eszetlenebb elképzeléseket lengettek be. Az egy szuper, támogatandó cél lenne, hogy kijelöljük, hogy x év múlva leválunk az orosz olajról, gázról. Az, hogy megfelelő másik forrás nélkül azonnal váltunk, az eszetlen hülyeség.

Nem támogatom továbbá a nem katona, nem politikus orosz magánszemélyek vagyonának elkobzását, eladását, Ukrajnának juttatását. Ez véleményem szerint egy jogállamban elfogadhatatlan, gyakorlatilag közönséges lopás.

Persze gondolom most jól le leszek pontozva, mert nem agyatlan birka módra támogatom a szankciókat. Így már egyből putyinista, oroszpárti gazember leszek sokak szemében. Ugyanez volt a covid alatt is, ha valaki nem értett egyes korlátozásokkal, egyből gyilkosnak, oltásellenesnek, laposföldhívőnek stb. bélyegezték. Elég szomorú, hogy a mai politikai helyzetben ilyen végletes sokaknak a gondolkodása.

2023. febr. 7. 22:55
 15/20 anonim ***** válasza:
68%

"A visszaküldők nem támogatják a szankciókat, mi támogatjuk a szankciókat, Orbán Viktor eddig MINDEN szaknciót magszavazott."

Tehát mi támogatjuk Orbán Viktort :)

2023. febr. 8. 11:12
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

"Viszont olyan szankciókat, amik nekünk is fájnak"

Ez szép és jó, de olyan szankciót nem tudsz hozni Ororzsországnak, ami csak Oroszországnak fáj.

Az oroszok bármilyen szankcióra tudnak az energiahordozók machinálásával válaszolni. Emlékszel az északiáramlat karbantartás körüli mizériára?

Nem volt smemilyen gáz és olaj szankció, az oroszok mégis ezzel vágtak vissza, mivel más eszközük nem volt.

Szóval álomvilágban élsz. Európa gazdasági hábrúban áll Ororzsországgal (Tarjányi szavai), ezt nem tudod úgy megúszni, hogy csak a másiknak fájjon. Iránt és Észak-Koreát lehet úgy szankcionálni, nekik semmilyük sincs, amivel nekünk ártsanak, az oroszokat nem.

"Nem támogatom továbbá a nem katona, nem politikus orosz magánszemélyek vagyonának elkobzását, eladását"

Persze az elvek. Nem támogatom vallási vezetők szankcionálást. Ja csak az a vallási vezető ex kgb-s, stróman, oligarcha, ami az állam pénzéből gazdagodott.

Ezek az úgynevezett magánemberek magánvagyona is a rendszer pénze, amit a háború finanszírozására fordíthatnak.

"Így már egyből putyinista, oroszpárti gazember leszek sokak szemében."

Nem gondollak putyinistának. Azt gondolom nagyon nem ideálisak a szankciók, de egyszerűen nem látom, hogy bárki jobbat tudna mutatni.

Vannak ezek a lózungok, hogy "mi a béka pártján vagyunk", "a szankciók nekünk többet ártanak" stb. De azt nem tudják megmondani, hogy jó, de mit kéne helyette csinálni.

2023. febr. 8. 11:20
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Értelmes ember egyetért a szankciókkal.

"Hogy hogy miért kell, az a baj hogy akik a szankciók mellett vannak nem vettek részt a konzultáción."

Egyrészt, semmi jelentőségi nincs, mivel nincs jogi következménye.

Másrészt, a kérdések úyg voltak megfogalmazva, hogy ha még egyet is értesz a szankciókkal, akkor is tudsz a fidseznek kedvező választ adni.

"Viszont olyan szankciókat, amik nekünk is fájnak (konkrétan az egész EU-nak, vagy csak Magyarországnak), na azokat nem"

Ebből csak az látszik, hogy közöd nincs a gazdasághoz és semmilyen ismereted nincs.

Olyan dolgokat tudsz szankciókkal súlytani, ami az EU és Oroszország között zajlik. Ha szankcionálod a testápolót mondjuk, akkor ugyanúgy visszavághat az orosz vezetés mással.

A kereskedelem az két oldalú, ezért nem tudsz ilyenkor egyoldalúan szankcionálni.

"Gondolok itt az energiahordozók szankcionálására."

Mindenféle szankciók nélkül is felment az ára, szóval jó példa arra, hogy hülyeség, amit állítasz.

"Nem támogatom továbbá a nem katona, nem politikus orosz magánszemélyek vagyonának elkobzását"

Ugye tudod, hogy Oroszországban csak annak van vagyona, aki kiszolgálja a rendszert és velük együttműködik? Ha nem működsz együtt, akkor kiesel az ablakon.

Vagyis attól még, hogy formálisan nem politikusok, politikusokon keresztül lettek gazdagok.

"Ez véleményem szerint egy jogállamban elfogadhatatlan, gyakorlatilag közönséges lopás."

Jogállamban egyik ilyen gazdag ember sem lett volna gazdag.

"Így már egyből putyinista, oroszpárti gazember leszek sokak szemében"

Nem, de az kiderült, hogy a gazdasági ismereteid a nullához vannak közel, ahogy Oroszország működésével sem vagy tisztában.

"Ugyanez volt a covid alatt is, ha valaki nem értett egyes korlátozásokkal"

Egyetértek, covid alatt is hozzá nem értő idióták akarták megszakérteni az egészet, mert "a MaSzKoN nEm MeGy áT a lEvEgŐ És eZéRT mEgFulLadOk".

2023. febr. 8. 11:41
 18/20 anonim ***** válasza:
#17 Te vagy a tipikus példája azoknak, akikről a 14-es válaszomban írtam! Nem is írtam semmit arról, hogy melyik korlátozásokkal nem értettem egyet a covid alatt, de te már kapásból azt feltételezed, hogy ezt a baromságot mondtam a maszkokról. Borzasztó káros vagy a végletekben gondolkodó társaiddal együtt a politikai életre, meg az egész társadalomra. Gyakorlatilag olyan vagy, mint Orbán, aki szerint csak az számít magyarnak, aki fideszes szavazó.
2023. febr. 8. 16:41
 19/20 anonim ***** válasza:
#17 És amúgy pont olyan nem lehet egy jogállamban, hogy feltételezzük, hogy valaki aki orosz állampolgár, az az ottani rendszer kiszolgálásával szerezte a vagyonát, vagy törvénytelenül. Persze valószínűleg így is van! DE egy jogállamban ezt a vádat először bizonyítani kell! (És nem csak akkor, amikor Oroszország háborút indított, hanem már jóval korábban kellett volna, ha tudják bizonyítani.)
2023. febr. 8. 16:44
 20/20 anonim ***** válasza:

"Te vagy a tipikus példája azoknak, akikről a 14-es válaszomban írtam"

Kétlem, mivel nem fogtad fel a válaszomat. Ha pedig megérteni sem sikerült, akkor megítélni sem tudod.

"Nem is írtam semmit arról, hogy melyik korlátozásokkal nem értettem egyet a covid alatt, de te már kapásból azt feltételezed, hogy ezt a baromságot mondtam a maszkokról"

Nem, nem ezt jelenti, amit tudnál, ha a szövegértésed egy középiskolás szintjén lenne.

Felfogtam, hogy mit sikerült leírnod a szankciókkal kapcsolatban és egy azzal egyenértékű idióta kijelentést hoztam a korlátozásokról. Ezt párhuzamnak hívják, ami irodalom órán tananyag.

Vagyis nem, nem feltételeztem, hogy ezt mondtad, azt feltételeztem, hogy ugyanakkora ostobaságot mondtál a coviddal kapcsolatban, mint a szankciókkal kapcsolatban.

A szövegértési képességedet figyelembe véve pedig ez teljes mértékben reális elképzelés.

"Gyakorlatilag olyan vagy, mint Orbán, aki szerint csak az számít magyarnak, aki fideszes szavazó."

Nem, olyan vagyok, aki tud olvasni. Tudom, hogy neked nem tetszik, de így van.

"És amúgy pont olyan nem lehet egy jogállamban, hogy feltételezzük, hogy valaki aki orosz állampolgár, az az ottani rendszer kiszolgálásával szerezte a vagyonát, vagy törvénytelenül"

Ez nem feltételezés, ez tény.

Számtalan anyag készült arról, hogy hogyan fonyódott össze az orosz tehetős réteg a politikai elittel. A magyar oligarchás modell Oroszországból származik, csak ott nagyobb üzemben viszik és nincs kivétel, mert aki nem működik együtt, az kiesik az ablakon, mivel ezt is láttuk és le van dokumentálva.

"DE egy jogállamban ezt a vádat először bizonyítani kell!"

Csak nem tudod.

A bűncselekményt nem az országodban követték el, így nem tudod büntetni. 100 milliókat végezhetett ki valaki, a saját országban akkor sem tudsz kezdeni vele semmit.

2023. febr. 9. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!